Zeci de mii de români au ales destinaţii interne pentru vacanţa de Paşte - VIDEO

Circa 48.500 de români au ales destinaţii interne pentru vacanţa de Paşte, plătind pentru servicii 25,1 milioane de lei, potrivit estimărilor Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

15 afișări
Imaginea articolului Zeci de mii de români au ales destinaţii interne pentru vacanţa de Paşte - VIDEO

Circa 48.500 de români au ales destinaţii interne pentru vacanţa de Paşte

Numărul turiştilor indicat de Federaţie este mai redus faţă de cel anticipat de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) şi sub cel consemnat cu ocazia sărbătorilor pascale din 2008, când numărul zilelor libere a fost mai mare, Paştele fiind apropiat ca dată de 1 Mai.

În topul preferinţelor turiştilor s-au aflat în 2009, pentru prima dată, pensiunile rurale, fiind înregistrate oficial 18.000 de rezervări. Alte peste 9.000 de persoane au preferat să se cazeze la persoane private, în condiţii comparabili ca preţ.

Potrivit FPTR, turiştii care vor alege pensiunile rurale vor aloca 12,6 milioane de lei pentru servicii turistice.

Cele mai solicitate zone au fost Bran-Moeciu, Vrancea, Sibiu, Maramureş şi Buzău, unde rezervările au depăşit 90% din capacitatea de cazare.

Pe locul doi se află staţiunile montane, în special cele de pe Valea Prahovei, unde gradul de ocupare a ajuns la 60%. În celelalte staţiuni montane a fost ocupată jumătate din capacitatea totală de cazare. Cei 15.000 de români care au făcut până în prezent rezervări vor cheltui 7,5 milioane de lei.

"Un alt segment ofertat a fost cel al marilor oraşe unde vor servi masa tradiţională de Paşte în restaurantele hotelurilor aproximativ 5.000 de turişti, care vor cheltui circa 750.000 de lei", se arată într-un comunicat al FPTR.

Video Stirileprotv.ro


În ceea ce priveşte litoralul, până în prezent au fost ocupate doar 800 de locuri de cazare din cele 5.000 pregătite de hotelieri.

"Deşi s-a făcut o promovare bună, vremea rea din ultima perioadă a determinat turiştii să aleagă în număr mic această destinaţie. Ca în fiecare an, vor fi deschise multe discoteci şi cluburi, ceea ce va reprezenta o atracţie suplimentară pentru tineret", potrivit FPTR.

Video Stirileprotv.ro

În Delta Dunării vor sosi peste 1.500 de turişti români, în timp ce în staţiunile balneoclimaterice îşi vor petrece Paştele aproximativ 8.000 de persoane. Per total, pentru vacanţele în aceste destinaţii, românii vor aloca circa patru milioane de lei.

Potrivit statisticilor FPTR, nivelul vânzărilor pentru turismul intern este asemănător celui din 2006.

Federaţia susţine că atunci când sărbătorile Pascale nu sunt legate de zilele libere de 1 Mai nu pot fi înregistrate rezultate semnificative din cauza numărului redus de zile libere.

Numărul de turişti din această perioadă este mai redus cu aproape 40% faţă de acelaşi interval din 2008, fără a lua în calcul turiştii individuali care nu apelează la turismul organizat sau cei care vor călători la rude.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici