Zeci de oameni adunaţi la un loc şi dezinfectaţi cu substanţe toxice. Imaginile au stârnit revoltă

  • India a declarat stare de urgenţă din cauza pandemiei de coronavirus
  • Anunţul instituirii carantinei a stârnit haos, zeci de mii de oameni înghesuindu-se pentru a pleca în regiunile de provenienţă
  • Un clip în care mai mulţi migranţi sunt pulverizaţi cu substanţe dezinfectante toxice au stârnit revoltă
1557 afișări
Imaginea articolului Zeci de oameni adunaţi la un loc şi dezinfectaţi cu substanţe toxice. Imaginile au stârnit revoltă

Zeci de oameni adunaţi la un loc şi dezinfectaţi cu substanţe toxice. Imaginile au stârnit revoltă

În statul indian Uttar Pradesh zeci de muncitori necalificaţi, migranţi sosiţi din toate colţurile ţării, au fost adunaţi şi pulverizaţi cu substanţe dezinfectante toxice pentru om. Imaginile arată trei oameni îmbracaţi în combinezoane de protecţie care folosesc pulverizatoare pe un grup de muncitori aşezaţi pe jos.
 
Ashok Gautam, oficial indian care se ocupă de operaţiunile din Uttar Pradesh, a spus pentru CNN că 5.000 de oameni au fost "dezinfectaţi pentru a preveni răspândirea coronavirusului".
 
El a mai afirmat că dezinfectantul este făcut dintr-o soluţie de pudră de clor, dar că nu este periculos pentru corpul uman.
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii notează, însă, că deşi dezinfectanţii de acest fel pot fi pulverizaţi pe suprafeţe, ei sunt periculoşi pentru corpul uman, dar şi că aceştia nu au niciun efect dacă virusul este deja în corp.
 
Lav Agarwal, oficial al Ministerului Sănătăţii şi Bunăstării Familiei din India, a declarat că "a fost vorba despre un exces de zel din partea celor desemnaţi să se ocupe de dezinfecţie".
 
India are câteva zeci de milioane de aşa numiţi "migranţi economici". Sunt oameni adesea proveniţi din zone rurale foarte sărace relocaţi în alte regiuni pentru a munci.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici