Zeci de percheziţii în Timiş şi Germania pentru destructurarea unei reţele de migranţi

Zeci de percheziţii au loc, miercuri dimineaţă, în mai multe locaţii din judeţul Timiş, dar şi din Germania, pentru destructurarea unei reţele care asigura trecerea ilegală din Turcia până în vestul Europei a peste 2.000 de migranţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

292 afișări
Imaginea articolului Zeci de percheziţii în Timiş şi Germania pentru destructurarea unei reţele de migranţi

Zeci de percheziţii în Timiş şi Germania pentru destructurarea unei reţele de migranţi

Percheziţiile sunt făcute, miercuri dimineaţa, în peste zece locaţii din judeţul Timiş de către procurori ai DIICOT, poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Timişoara şi ofiţeri de la Direcţia Generală Anticorupţie.

În paralel, au loc percheziţii şi în Germania, efectuate de către ofiţeri ai Bundeskriminal Amt.

La Timişoara, o percheziţie a avut loc şi la locuinţa liderului grupării din România, care şi-ar fi închiriat un apartament în Calea Aradului. De asemenea, alte percheziţii au fost efectuate la mai multe pensiuni din Timişoara, unde erau cazaţi migranţi.

Potrivit anchetatorilor, reţeaua acţiona cu scopul asigurării tranzitului de migranţi din Orientul Mijlociu şi Asia, care se aflau în Turcia, spre Germania. Pentru a ajunge în vestul Europei, fiecare migrant plătea între 4.000 şi 5.000 de euro, bani care erau daţi în tranşă membrilor reţelei. Până în acest moment, reţeaua ar fi trafic peste 2.000 de migranţi prin Timişoara.

Mai multe persoane urmează să fie aduse la audieri la sediul DIICOT Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici