Zeci de români au rămas fără vacanţe după ce au fost înşelaţi de o agenţie de turism. Cum acţiona patroana companiei

Zeci de oameni au rămas fără vacanţele plătite în Dubai după ce au cumpărat biletele la o agenţie din Drobeta Turnu Severin, la recomandarea unor prieteni. Administratorul agenţiei de turism a încasat 18.000 de euro.

2562 afișări
Imaginea articolului Zeci de români au rămas fără vacanţe după ce au fost înşelaţi de o agenţie de turism. Cum acţiona patroana companiei

Zeci de români fără vacanţe după ce au fost înşelaţi de o agenţie din Drobeta Turnu Severin

Potrivit Poliţiei Mehedinţi, 39 de persoane au fost înşelate de patroana agenţiei de turism din Drobeta Turnu Severin. Aceasta a încasat 18.000 de euro de la clienţi cărora le promitea excursii în Dubai sau Turcia.

Şeful Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mehedinţi, comisarul şef Costin Ţuică, declară că până acum au fost identificate 39 de persoane vătămate, prejudiciul fiind de 18.000 de euro, din care a recuperat 12.000.

„Nu toate biletele au fost scadente, fiind posibil să identificăm şi alte persoane vătămate. (...) Majoritatea excursiilor erau în Dubai”, a spus şeful Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mehedinţi.

Acesta a adăugat că oamenii au cumpărat biletele la recomandarea unor cunoştinţe de-ale lor sau prieteni.

Oamenii plăteau, primeau facturi şi chiar bilete de avion. Când ajungeau să se îmbrace în avion, aflau că nu au rezervări.

„Noi am avut 2.400 de euro pentru o vacanţă în Turcia, doi adulţi şi un copil. Am primit factura, vouchere de vacanţă. Am mers la data stabilită la aeroport şi când să ne urcăm în avion, ni s-a spus că nu suntem pe liste şi nu avem rezervări făcute. (...) Când am cerut explicaţii nu prea ni s-au dat. A fost foarte greu de găsit domnişoara. A spus că vom primi banii înapoi. Nu am primit niciun ban”, a declarat unul dintre clienţii păgubiţi.

Administratoarea agenţiei de turism este cercetată acum penal.

„În urma a trei percheziţii domiciliare, poliţiştii au ridicat mai multe documente: agende de lucru, bilete de avion şi facturi. Tânăra a fost reţinută pentru 24 de ore, iar procurorul a dispus control judiciar pentru 60 de zile. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată", a declarat Andreea Rădoi, purtător de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

Potrivit Poliţiei Mehedinţi, prejudiciul ar putea fi mult mai mare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici