Zeci de romi dintr-o tabără situată la periferia Parisului, evacuaţi de autorităţi

Zeci de romi dintr-o tabără ilegală aflată la periferia Parisului au fost evacuaţi de autorităţile franceze, după ce teritoriul ocupat abuziv a fost revendicat de proprietar, relatează site-ul publicaţiei Liberation.

117 afișări
Imaginea articolului Zeci de romi dintr-o tabără situată la periferia Parisului, evacuaţi de autorităţi

Zeci de romi dintr-o tabără situată la periferia Parisului, evacuaţi de autorităţi (Foto: Arhiva Mediafax Foto)

Comunitatea de romi din oraşul Bobigny, din regiunea Ile-de-France, aflată la trei kilometri de Paris, a primit ordin de evacuare în cursul zilei de marţi.

Tabăra localizată în departamentul Seine-Saint-Denis este una dintre cele mai vechi comunităţi de romi stabilite în Franţa. Din comunitate fac parte 200 de romi, majoritatea cetăţeni bulgari, fiind cunoscută sub numele de tabăra "La Folie" ("Nebunia" - n.red.).

Marţi au fost evacuate deja 50 de persoane, fără ca autorităţile să le ofere alternative de relocare.

Ordinul de evacuare a fost dat de autorităţi în urma solicitării Societăţii de economie mixtă Sequano (SEM) de a recupera terenul ocupat abuziv de locatarii taberei.

"Părinţii au revenit în Bobigny, pentru că şcoala constituie un punct important pentru ei. Tabăra nu este cea mai sigură, mulţi spun că are o influenţă negativă şi fac totul pentru a-i determina (pe membrii acesteia - n.red.) să plece. Cei care rămân reprezintă cazurile cele mai disperate", afirmă Véronique, o profesoară de la şcoala Marie-Curie, unde învaţă numeroşi copii romi din Bobigny.

Potrivit unei asociaţii care se ocupă de copiii străzilor, 10-20 de familii au fost evacuate de autorităţile franceze. Imediat după evacuare, tabăra a fost distrusă de utilaje de curăţare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici