Zelenski, candidat la Premiul Nobel pentru Pace? Anunţul făcut de organizatori

Directorul Institutului Norvegian Nobel a informat că preşedintele Ucrainei nu se află pe lista candidaţilor, ignorându-se astfel solicitarea făcută de către 40 de europarlamentari.

1942 afișări
Imaginea articolului Zelenski, candidat la Premiul Nobel pentru Pace? Anunţul făcut de organizatori

Zelenski, candidat la Premiul Nobel pentru Pace? Anunţul făcut de organizatori

Oslo informează că Zelenski nu va fi nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace. Preşedintele ucrainean nu va fi printre candidaţii la următorul Premiu Nobel pentru Pace, susţine Olav Njolstad, directorul Institutului Norvegian Nobel pentru agenţia de presă rusă Tass, subliniind că termenul-limită de depunere a numelor a expirat pe 31 ianuarie şi „în general, Comitetul nu îl poate prelungi”.

În urmă cu câteva zile, aproximativ 40 de europarlamentari au scris Comitetului Nobel şi au cerut amânarea termenului până pe 31 martie, pentru a pune pe listă şi numele lui Zelenski, apreciat pentru conducerea ucrainenilor în faţa invaziei ruse.

Potrivit instituţiei din Oslo, există 343 de nominalizări pentru Premiul Nobel pentru Pace 2022, inclusiv 251 de persoane şi 92 de organizaţii, a doua cea mai lungă listă din istoria premiului, după cea din 2016.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici