Video Ziua Debarasării Naţionale, pentru cei care vor să scape de aparatele vechi

Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile a lansat, sâmbătă, o campanie naţională de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electrotehnice de la locuitorii din 110 oraşe cu peste 20.000 de locuitori, inclusiv Capitala.

2 afișări

Cei care vor să renunţe la aparatura veche trebuie să o scoată în faţa locuinţei, de unde va fi apoi preluată de societăţile de salubrizare şi transportate către centrele de colectare.

Ministerul Mediului recomandă românilor să scoată aceste echipamente în stradă cel târziu până la prânz, pentru ca firmele de salubrizare să aibă suficient timp pentru a le colecta.

Potrivit ministrului de resort, această acţiune este şi un test în care se va vedea cum ştie populaţia să coopereze cu autorităţile într-un proiect comun, dar şi cum pot autorităţile să răspundă prompt nevoilor cetăţenilor.

"Chiar dacă acţiunea de astăzi nu va funcţiona perfect, important este că demarăm un program, pe care după aceea vom şti exact cum trebuie să-l îmbunătăţim”, spun reprezentanţii ministerului.

Printre judeţele în care se colectează deşeurile electronice şi electrice de Ziua Debarasării Naţionale se numără Alba, Arad, Bacău, Baia Mare, Bârlad, Bistriţa, Botoşani, Brăila, Braşov, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Craiova, Galaţi, Giurgiu, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Suceava, Vaslui, campania fiind organizată şi în municipiul Bucureşti cu participarea Primăriilor din Sectoarele 1, 2, 3, 4 şi 6.

Sâmbătă la prânz, Primăria Sectorului 2 din Capitală informa, printr-un comunicat, că în primele câteva ore de la lansarea programului, la telefoanele puse la dispoziţie de Primăria sectorului 2 pentru locuitorii interesaţi să arunce deşeurile electronice sunaseră deja 400 de persoane.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici