Ziua Internaţională a copiilor victime ale agresiunii: 16.000 de cazuri de abuz, neglijare sau exploatare a copiilor, raportate în 2021, în România

În 2021, au fost semnalate 16.000 de cazuri de abuz, neglijare sau exploatare a copiilor, dintre care 14.000 în familie, a anunţat sâmbătă Gabriela Firea, ministrul Familiei. „Nu putem închide ochii la suferinţele copiilor”, spune ministrul de Ziua Internaţională a copiilor victime ale agresiunii.

105 afișări
Imaginea articolului Ziua Internaţională a copiilor victime ale agresiunii: 16.000 de cazuri de abuz, neglijare sau exploatare a copiilor, raportate în 2021, în România

În 4 iunie este marcată Ziua Internaţională a copiilor victime ale agresiunii.

„Nu e, în mod evident, un motiv de sărbătoare, ci un moment de reflecţie pentru noi toţi. Pentru că statisticile de la noi ne dau fiori! În tot anul trecut au fost semnalate aproape 16 mii de cazuri de abuz, neglijare sau exploatare a copiilor. Iar dintre acestea, peste 14.000 s-au petrecut în familii. Nu putem închide ochii la suferinţele copiilor din întreaga lume, care sunt victime ale abuzului de orice fel - fizic, mental sau emoţional. Am copii şi nu pot să-mi imaginez cum un părinte şi-ar putea lovi copilul vreodată. Dar, din păcate, trebuie să acceptăm că asta este în continuare o realitate tristă în multe case, în anumite medii, iar datoria noastră, a autorităţilor, este să ne folosim întreaga pricepere pentru a găsi soluţii ca astfel de situaţii să fie excepţiile”, a scris, pe Facebook, Gabriela Firea.

Ea condamnă orice formă de violenţă la adresa oricărui copil, indiferent de situaţie, şi spune că nu există nicio justificare şi nicio scuză pentru niciun fel de agresiune, în oricare dintre formele ei, la adresa niciunui copil.

Ea mai spune că semnarea contractului pentru Sistemul Informatic Naţional - SINA, o aplicaţie care va permite identificarea şi monitorizarea comunităţilor şi familiilor vulnerabile, unde potenţialul de violenţă asupra copiilor este ridicat, este o reuşită a Ministerului Familiei şi a Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Copilului şi Adopţie.

„Un copil bătut este un copil care va avea de suferit toată viaţa. Palma de azi o va simţi la fel şi peste ani! Pentru că trauma din anii în care a înţeles că nu găseşte niciun sprijin în cei în care îşi pusese toate speranţele se va regăsi în nesiguranţe sale ca adult. Să ne gândim la asta nu doar azi, ci în fiecare zi”, a mai transmis Gabriela Firea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici