Ziua Justiţiei, sărbătorită cu ajutorul procurorilor: Dosarul „Medusa” a fost trimis în instanţă

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, vine cu exemple pozitive din sistemul judiciar, duminică, de Ziua Justiţiei, şi spune că Parchetul îşi face treaba pe o temă cutremurătoare pentru societatea românească şi anume consumul de droguri: dosarul Medusa a fost trimis în instanţă.

649 afișări
Imaginea articolului Ziua Justiţiei, sărbătorită cu ajutorul procurorilor:  Dosarul „Medusa” a fost trimis în instanţă

Ziua Justiţiei, sărbătorită cu ajutorul procurorilor: Dosarul „Medusa” a fost trimis în instanţă

„În această perioadă complicată, când prea multe voci critică justiţia din România, eu vreau să arăt eforturile din sistemul judiciar. Parchetul îşi face treaba pe o temă cutremurătoare pentru societatea românească: traficul şi consumul de droguri! Săptămâna aceasta, dosarul „Medusa”, care priveşte inclusiv aprovizionarea şi comercializarea drogurilor către consumatori de vârste tinere şi foarte tinere, a fost trimis în instanţă! Procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a 8 inculpaţi”, spune, duminică, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.

Acuzaţiile celor 8 inculpaţi sunt de: constituire a unui grup infracţional organizat, la care a aderat şi un minor de 15 ani, trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu.

„Dependenţa de droguri e reală şi găseşte adepţi din ce în ce mai tineri! Ultimul raport naţional al Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA) privind situaţia drogurilor din România arată că adolescenţa este perioada cu vulnerabilitatea cea mai mare la iniţierea consumului de droguri, cea mai mică vârstă de debut fiind declarată pentru consumul de noi substanţe psihoactive (13 ani)”, atrage atenţia Alina Gorghiu.

Conform raportului citat de ministrul Justiţeii, 10,7% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 15-64 ani au consumat cel puţin un tip de drog ilicit de-a lungul vieţii, în timp ce 6% dintre ei au consumat şi în ultimul an.

„Cele două ministere, Justiţia şi Internele, eu şi Cătălin Predoiu, vom face eforturi comune pentru diminuarea acestui fenomen, atât prin prevenirea, cât şi prin combaterea lui, în şcoli şi în afara lor. Pentru protejarea tinerilor! Stop drogurilor în şcoală! Spune NU drogurilor! E viaţa ta! Voi sprijini DIICOT în derularea în bune condiţii a activităţii, precum şi activitatea de educaţie juridică a elevilor, iar acest subiect legat de drogurile din şcoli va fi permanent în atenţia Ministerului Justiţiei”, a mai spus Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici