Ziua Naţională a Pompierilor, sărbătorită pe 13 septembrie. „Iată-ne aflaţi în 2020, în momentul în care pompierul le face pe toate”

  • Pe 13 septembie este sărbatorită Ziua Naţională a Pompierilor.
  • Peste 1.400 de situaţii de urgenţă au fost gestionate de pompierii militari, în ultimele 24 ore, la nivel national.
  • Sute de pompieri s-au mobilizat zilele trecute pentru a dona sânge!
1066 afișări
Imaginea articolului Ziua Naţională a Pompierilor, sărbătorită pe 13 septembrie. „Iată-ne aflaţi în 2020, în momentul în care pompierul le face pe toate”

Câţi dintre noi nu am visat să salvăm lumea atunci când eram mici? Dacă ai crescut şi visul nu ţi s-a îndeplinit, nu-i târziu. Eu zic să îţi iei o pelerină de Superman, chiar şi invizibilă, şi să faci o faptă bună pentru cineva, căci sunt mulţi care au nevoie de un…erou. Şi că tot veni vorba…Că e pandemie sau nu, că e pericol, că sunt flacări, că e furtună, ei se ocupă de toţi şi de toate. Da, ai ghicit, este vorba despre salvatorii noştri, reali, despre pompieri. Şi duminică…este şi ziua lor!

Îţi reamintesc că ei nu trec doar prin foc pentru a ne salva, dar haide să vezi şi tu cu ce se ocupă mai exact, căci nu este uşor, iar pandemia le-a dat dureri mari de cap, insă toţi au fost pe poziţii.

Este ziua care ne reprezintămai este şi ziua de naştere plus ziua în care voi ieşi la pensie. Am mai bine de 1000 şi ceva de incendii de-a lungul celor 27 de ani în Bucureşti, vreo 15 ani efectiv de stat în bocanci 24 din 24”, spune Ilie Florin, şef gardă intervenţie.  

Dacă până înainte oamenii ne ştiau doar stingand incendii, iată-ne aflaţi în 2020 în momentul în care pompierul le face pe toate. Este un moment de sărbătoareal nostru. Din păcate, ne aflăm în plină pandemie. Le transmit colegilor mei multă sănătate, putere de muncă şi  ne întoarcem toţi cu bine”, este mesajul lui Bogdan Toma, ofiţer specialist în relaţii publice la ISU.

Sebastian, plutonier major SMURD, spune că cele mai grele situaţii „ar fi cele în care întâlnim copii. Fiind şi părinte, ne emoţionează stările părinţilor.”

Aduce satisfacţie faptul  am ajuns  salvăm vieţi omeneşti, bunuri, oameni aflaţi în disperare, în dificultate”, spune plutonierul major Mirea, în timp ce plutonierul major Marius aminteşte de momentul în care ajungi şi îţi mulţumeşte pentru acordarea primului ajutor.”

Plutonierul adjutant Laurenţiu povesteşte că „sunt intervenţii la care lucrăm pentru descarcerarea unor vehicule căzute în apăsunt intervenţii de recuperare şi salvare persoane sau căutări de obiecte.”

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici