Ziua pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor. MAE:Continuă eforturile de combatere a violenţei

MAE salută marcarea, la 25 noiembrie, a Zilei Internaţionale pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor şi reafirmă angajamentul pentru promovarea şi protejarea drepturilor tuturor femeilor şi fetelor şi pentru continuarea eforturilor de combatere a violenţei.

79 afișări
Imaginea articolului Ziua pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor. MAE:Continuă eforturile de combatere a violenţei

Ziua pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor. MAE:Continuă eforturile de combatere a violenţei

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, promovarea drepturilor femeilor, inclusiv combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice, reprezintă una dintre priorităţile asumate de România în calitatea sa de membru, în perioada 2023-2025, a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, cât şi în viitoarea calitate de membru, în perioada 2024-2028, în Comisia pentru Statutul Femeii.

„Obiectivele României în acest domeniu s-au concretizat inclusiv prin ratificarea Convenţiei Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeii şi a violenţei domestice din anul 2016 şi prin implementarea în legislaţia naţională a prevederilor Convenţiei”, transmite sâmbătă ministerul.

Adunarea Generală a ONU a stabilit, printr-o rezoluţie adoptată în 17 decembrie 1999, data de 25 noiembrie pentru marcarea Zilei internaţionale pentru eliminarea violenţei asupra femeilor.

Începând cu anul 1991, a fost lansată campania internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor şi fetelor, care marchează seria celor 16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeilor şi care se derulează, în fiecare an, în perioada 25 noiembrie (Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor) – 10 decembrie (Ziua Internaţională a Drepturilor Omului - adoptarea Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici