ZIUA UNIRII - Aproape o mie de persoane, la cel mai mare flash mob organizat la Buzău - VIDEO

Aproape o mie de persoane au participat, duminică, de Ziua Unirii Principatelor Române, la cel mai mare flash mob organizat vreodată la Buzău, prinzându-se în Hora Unirii, evenimentul ffind organizat la propunerea conducerii Muzeului Judeţean, transmite corespondentul MEDIAFAX.

677 afișări
Imaginea articolului ZIUA UNIRII - Aproape o mie de persoane, la cel mai mare flash mob organizat la Buzău - VIDEO

Aproape o mie de persoane, la cel mai mare flash mob organizat la Buzău de Ziua Unirii Principatelor (Imagine: Captura video)

Reprezentanţii Muzeului Judeţean, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Buzău, i-au invitat pe buzoieni să marcheze Ziua Micii Uniri prin organizarea unei Hore a Unirii care să înconjoare clădirea proaspăt renovată a Muzeului Judeţean de Istorie Buzău.

În pofida temperaturilor foarte scăzute, de minus zece grade Celsius, buzoienii au răspuns provocării şi au venit în număr mare în curtea Muzeului Judeţean. Startul celei mai mari hore jucate vreodată la Buzău a fost dat de dansatorii profesionişti ai Centrului Judeţean de Cultură şi Artă Buzău care, îmbrăcaţi în costume populare, au impus ritmul jocului în care s-au prins toţi cei prezenţi şi care, timp de 20 de minute, au dansat în jurul clădirii.

La eveniment, au participat şi oficialităţi locale în frunte cu prefectul George Sava şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, vicepreşedintele instituţiei Adrian Petre şi secretarul judeţului Laurenţiu Gavrilă, dar şi deputatul Marcel Ciolacu, secretarul Camerei Deputaţilor.

În final, directorul Muzeului Judeţean de Istorie Buzău, Laurenţiu Grigoraş, le-a mulţumit celor prezenţi spunându-le că prin participarea la evenimentul de duminică au intrat în istoria judeţului prin cea mai mare horă jucată vreodată la Buzău.

"Ne-am propus să marcăm aşa cum se cuvine una din cele mai importante zile ale istoriei naţionale, Ziua Micii Unirii. Am vrut să intrăm în istorie împreună prin cea mai mare horă jucată vreodată la Buzău în jurul clădirii muzeului. Am reuşit pentru că românii adevăraţi, cei care simt româneşte, adică dumneavoastră, aţi fost astăzi prezenţi aici”, a declarat directorul Muzeului Judeţean Buzău, Laurenţiu Grigoraş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici