Cei doi poliţişti din Bucureşti prinşi că luau mită de la şoferi au fost trimişi în judecată

Unul e bănuit că ar fi luat şpagă 11.575 de lei şi 405 euro, iar celălalt 12.975 de lei şi 405 euro.

727 afișări
Imaginea articolului Cei doi poliţişti din Bucureşti prinşi că luau mită de la şoferi au fost trimişi în judecată

Zornăit de cătuşe: cei doi poliţişti din Bucureşti prinşi că luau mită de la şoferi au fost trimişi în judecată

Procurorii DNA anunţă, luni, au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a lui Pantea Andrei, la data faptelor comisar de poliţie în cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti – Brigada Rutieră, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată (60 de acte materiale), şi a lui Olteanu Valentin, la data faptelor agent şef de poliţie în cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti – Brigada Rutieră, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată (62 de acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut, în esenţă, următoarea stare de fapt:

În perioada 7 martie 2023 – 27 aprilie 2023, Pantea Andrei şi Olteanu Valentin ar fi primit, în legătură cu neîndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, respectiv pentru a nu constata şi sancţiona cu amendă sau pentru a nu aplica sancţiunea contravenţională complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce, sume de bani care nu li s-ar fi cuvenit (Pantea Andrei - în total 11.575 de lei şi 405 euro, Olteanu Valentin - 12.975 de lei şi 405 euro), de la mai mulţi şoferi care ar fi încălcat regulile de circulaţie pe drumurile publice.

În 27 aprilie 2023, cei doi ar fi fost surprinşi în flagrant de către procurorii anticorupţie după ce ar fi primit de la cinci conducători auto suma totală de 2.550 de lei şi 20 de euro.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
poliţişti,
mită,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici