111 jucători de tenis au câştigat minim un milion de dolari în 2023, cu Djokovic şi Swiatek lideri

Sezonul de tenis 2023 reprezintă un alt an record, în care 111 jucători de tenis şi-au mărit averea netă cu cel puţin 1 milion de dolari. Pentru al doilea an consecutiv, Novak Djokovic şi Iga Swiatek sunt cei care au cele mai mari venituri obţinute în circuitul profesionist.

208 afișări
Imaginea articolului 111 jucători de tenis au câştigat minim un milion de dolari în 2023, cu Djokovic şi Swiatek lideri

111 jucători de tenis au câştigat minim un milion de dolari în 2023, cu Djokovic şi Swiatek lideri

Nu este însă o surpriză, deoarece ambii jucători au urcat pe prima poziţie a câştigurilor prin câştigarea celor mai multe titluri în sezonul trecut. Djokovic a câştigat şapte, în timp ce Swiatek a câştigat şase.

Sârbul şi-a dus câştigurile din carieră dincolo de pragul de 180 de milioane de dolari după ce a adunat suma impresionantă de 15.952.044 de dolari, disputând toate cele patru finale de Grand Slam, din care a câştigat trei. Swiatek, între timp, a câştigat 9.857.686 de dolari, o mare parte din această sumă fiind obţinută la WTA Finals, unde a fost neînvinsă pe parcursul săptămânii.

Carlos Alcaraz a fost celălalt jucător care a depăşit pragul de 10 milioane de dolari în 2023, graţie victoriei sale senzaţionale de la Wimbledon din iulie. Spaniolul a adunat premii de peste 10 milioane pentru al doilea an şi a fost al doilea cel mai important câştigător, după Djokovic.

În 2023, ATP a oferit o compensaţie monetară record la nivelul circuitului ATP şi al Challenger. Premiile în valoare de 217,9 milioane de dolari reprezintă un maxim istoric, iar acest lucru explică de ce 69 de jucători au câştigat cel puţin un milion de dolari în 2023 (faţă de 58 în 2022).

Dintre aceştia, 12 evoluează în proba de dublu (şase perechi) şi au reuşit să îşi rotunjească conturile cu premii de până la şapte cifre. Printre cele mai importante nume se numără Austin Krajicek, numărul 1 la dublu, şi partenerul său Ivan Dodig, echipa formată din Joe Salisbury şi Rajeev Ram, precum şi Matt Ebden şi Rohan Bopanna.

Deşi disparităţile salariale între jucători şi jucătoare continuă să existe, 42 de jucătoare din circuitul feminin au câştigat mai mult de 1 milion de dolari, o creştere cu trei faţă de 2022. În afară de Swiatek, printre celelalte jucătoare cu cele mai mari venituri din WTA s-au numărat Coco Gauff, campioana în exerciţiu de la US Open, şi Aryna Sabalenka, câştigătoarea de la Australian Open.

Nicio jucătoare de dublu nu a reuşit să câştige cel puţin 1 milion de dolari, deşi taiwaneza Hsieh Su-wei s-a apropiat după ce a cucerit Openul Franţei şi Wimbledon în 2023. Ea a câştigat 816.664 de dolari. Gauff şi compatrioata sa Jessica Pegula au fost celelalte jucătoare cu cele mai mari câştiguri la dublu, fiecare acumulând 715.740 dolari

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici