14 competiţii sportive internaţionale organizate în 2023 în România au primit fonduri de la buget

Ministerul Sportului anunţă că 14 competiţii sportive internaţionale majore care urmează să fie organizate în România anul acesta au primit fonduri de la bugetul de stat, în cadrul programului „Activitate sportivă de excelenţă”, pentru trimestrele II-IV ale anului în curs.

253 afișări
Imaginea articolului 14 competiţii sportive internaţionale organizate în 2023 în România au primit fonduri de la buget

14 competiţii sportive internaţionale organizate în 2023 în România au primit fonduri de la buget

Scopul acestui program constă în susţinerea organizării de campionate mondiale, europene şi regionale pe teritoriul României, obiectivele fundamentale fiind promovarea imaginii României, dezvoltarea relaţiilor internaţionale în domeniul sportului, dezvoltarea infrastructurii sportive şi atragerea unui număr cât mai mare de participanţi.

„Înregistrăm un progres semnificativ faţă de anul trecut, cu un buget dublu pentru excelenţa sportivă şi mai mulţi beneficiari. 2023 vine cu încă 14 competiţii majore pe care le vom găzdui şi pentru care Ministerul Sportului a alocat fondurile necesare. Este important să ne dezvoltăm şi pe acest plan şi să demonstrăm că avem capacitatea de a organiza evenimente de anvergură. Despre România se vorbeşte tot mai mult în ultimii ani şi la acest capitol, nu doar la cel al performanţelor sportive, iar sportul dovedeşte o dată în plus că este cel mai puternic ambasador de ţară şi merită toată susţinerea”, a declarat Eduard Novak, ministrul Sportului.

Suma totală din bugetul Ministerului Sportului pe anul 2023 pentru programul „Activitate sportivă de excelenţă” este de 18 milioane lei.

Astfel, vor fi finanţate Campionatul European Taekwondo ITF, Campionatul Mondial de Karate Shyto-Ryu WSSHRF, Campionatul European de Karate Shyto-Ryu ESHRKF, Campionatele Balcanice de Copii U13 la judo, Campionatul Mondial Tineret U 20 la polo, Campionatul Mondial de Motocros pentru Juniori, Campionatele Europene de Juniori 1, U20 (M+F) şi Campionatele Europene de Tineret (M+F) la haltere, Campionatul European U20 Feminin Divizia B la baschet, Campionatul Mondial de Powerlifting, clasic şi echipat, Juniori2 si Juniori1, M+F, Campionatul Turul României 2023 la ciclism, Campionatul Balcanic de Canotaj, Campionatul Europe Youth Top 10 la tenis de masă, Jocurile Balcanice de Gimnastică Aerobică şi Campionatul European de U21 la Taekwondo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici