21 de echipe naţionale calificate la EURO şi-au confirmat bazele de pregătire din Germania

  • Toate cele 20 de echipe calificate la turneul final şi gazda Germania şi-au confirmat baza de pregătire pe perioada EURO.
  • Echipele se vor antrena la aceste baze între meciuri şi de aicolo vor călători în oraşele unde vor juca, conform frf.ro.
395 afișări
Imaginea articolului 21 de echipe naţionale calificate la EURO şi-au confirmat bazele de pregătire din Germania

21 de echipe naţionale calificate la EURO şi-au confirmat bazele de pregătire din Germania

UEFA a anunţat joi care sunt bazele de pregătire ale echipelor participante la EURO 2024. Germania va sta la Herzogenaurach, deţinătoarea titlului, Italia, a ales Iserlohn, iar finalista UEFA EURO 2020, Anglia, va fi cantonată la Blankenhain. Toate echipele trebuie să se prezinte la baza de pregătire EURO cu cel puţin cinci zile înainte de primul meci.

După ce UEFA a inclus pentru prima dată sustenabilitatea ca criteriu în regulamentul turneului, programul meciurilor a fost conceput pentru ca echipele să-şi joace meciurile din faza grupelor doar în două regiuni, pentru a reduce distanţele de călătorie pentru echipe şi fani între oraşele gazdă.

Acest lucru favorizează delegaţiile echipelor care călătoresc cu trenul de la bazele de pregătire spre oraşele unde vor evolua pe perioada turneului final.

Infrastructura feroviară a fost un criteriu şi pentru selecţionerul Edward Iordănescu. Acesta a considerat că cea mai bună variantă pentru echipa naţională a României este baza de pregătire de la Würzburg, un oraş aflat la 115 kilometri de Frankfurt, 270 de kilometri de Munich şi 300 kilometri de Koln.

Pe lângă condiţiile oferite de hotel şi stadionul de antrenament, precum şi faptul că tricolorii se vor putea pregăti într-o zonă liniştită a Germaniei, un alt criteriu important a fost modalitatea de transport disponibilă pentru deplasarea în oraşele unde se vor juca partidele. Gara din Würzburg are linie de tren rapid directă către toate cele 3 oraşe unde tricolorii vor evolua şi se află la 4 kilometri de hotel. În Würzburg sunt aproape 1.500 de români rezidenţi.

Aici vor sta echipele naţionale calificate la EURO 2024

Albania – Kamen
Austria – Berlin
Belgia – Ludwigsburg
Croaţia – Neuruppin
Cehia – Norderstedt
Danemarca – Freudenstadt
Anglia – Blankenhain
Franţa – Paderborn
Germania – Herzogenaurach
Ungaria – Weiler im Allgäu
Itala – Iserlohn
Ţările de Jos – Wolfsburg
Portugalia – Harsewinkel
România – Würzburg
Scoţia – Garmisch-Partenkirchen
Serbia – Augsburg
Slovacia – Mainz
Slovenia – Wuppertal
Spania – Donaueschingen
Elveţia – Stuttgart
Turcia – Barsinghausen

După încheierea play-off-urilor din martie, cele trei echipe care se vor calilfica la turneul final vor putea alege din catalogul UEFA dintre bazele de pregătire pre-rezervate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici