30 de sportivi depistaţi pozitiv nu vor putea participa la JO de la Vancouver

Treizeci de sportivi au fost depistaţi pozitiv şi nu vor putea participa la Jocurile Olimpice de la Vancouver, a anunţat directorul de comunicare al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Mark Adams.

17 afișări
Imaginea articolului 30 de sportivi depistaţi pozitiv nu vor putea participa la JO de la Vancouver

30 de sportivi depistaţi pozitiv nu vor putea participa la JO de la Vancouver (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Agenţia Mondială Antidoping ne-a anunţat că 30 de sportivi au fost împiedicaţi să participe la JO, deoarece au fost depistaţi pozitiv", a spus Adams, care nu a precizat numele sportivilor în cauză.

Mark Adams a menţionat că CIO a decis să înfiinţeze o comisie care să cerceteze persoanele din anturajul sportivilor.

"Vrem să vedem dacă persoanele din jurul sportivilor - antrenori, medici, oficiali - respectă şi ele principiile etice, dacă vina nu este în totalitate a sportivilor. De cele mai multe ori, un sportiv care a fost depistat pozitiv nu acţionează singur. Este ajutat de medici, antrenori şi aşa mai departe", a afirmat Adams.

Jocurile Olimpice de iarnă se vor desfăşura în perioada 12-28 februarie în Vancouver, Canada. La competiţie vor participa 2762 de sportivi, dintre care 29 din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici