33 de jucători pregătesc debutul României în Rugby Europe Championship

Echipa naţională de rugby a României se reuneşte duminică, 29 ianuarie, la Izvorani, pentru a începe pregătirea meciurilor din Rugby Europe Championship, iar din lotul tricolorilor fac parte 33 de jucători, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

136 afișări
Imaginea articolului 33 de jucători pregătesc debutul României în Rugby Europe Championship

33 de jucători pregătesc debutul României în Rugby Europe Championship

Staff-ul tehnic a stabilit iniţial un lot de 36 de jucători, însă după evoluţiile Timişoarei Saracens din Challenge Cup, în acest lot au apărut câteva modificări în urma accidentărilor. Astfel, România porneşte la drum cu un lot de 33 de jucători. De remarcat este revenirea pilierului Andrei Ursache, care evoluează în Franţa, la Carcassonne, acesta jucând ultima dată pentru Stejari la Cupa Mondială din 2015.

Din cei 33 de jucători selecţionaţi, cei mai mulţi, 11, provin de la campioana României, Timişoara Saracens, 8 de la Ştiinţa Baia Mare, 6 de CSA Steaua, 1 de la CS Dinamo şi 1 de la CSM Bucureşti. Şase jucători evoluează în Franţa, cinci în ProD2 şi unul în Top 14.

După câteva zile de pregătire la Izvorani, Stejarii vor pleca pe 3 februarie la Lisabona, unde vor face joncţiunea cu jucătorii care evoluează în Franţa. O zi mai târziu, pe 4 februarie, România va întâlni Portugalia într-un meci de pregătire.

Sezonul 2016-2018 al Rugby Europe Championship este unul extrem de important, ierarhia finală aducând şi calificarea directă la Cupa Mondială din Japonia din 2019.

„Au intervenit câteva modificări faţă de lotul anunţat iniţial, modificări făcute din cauza accidentărilor, astfel încât am chemat să vedem mai mulţi jucători tineri. Este important să avem un debut bun de turneu pentru că de obicei primele meciuri ale noastre sunt un pic mai grele pentru că jucătorii se reunesc după câteva luni şi până restabilim relaţiile de jos, durează ceva. Mă bucur că avem acest meci de pregătire cu Portugalia, meci care oferă şansa de a selecta cei mai în formă jucători pentru Rugby Europe Championship”, a declarat antrenorul Lynn Howells.

Lotul convocat pentru primele meciuri din Rugby Europe Championship:

Pilieri: Mihai Lazăr (Castres Olympique), Constantin Pristăviţă (Ştiinţa Baia Mare), Alexandru Ţăruş (Beziers), Alexandru Gordas (CSA Steaua), Andrei Ursache (Carcassonne), Ionel Badiu (Carcassonne), Gigi Militaru (Timişoara Saracens), Horaţiu Pungea (Timişoara Saracens), Alexandru Savin (CSM Bucureşti)

Trăgători: Andrei Rădoi (Timişoara Saracens), Marian Căpăţână (Timişoara Saracens), Otar Turashvili (Colomiers)

Linia a doua: Valentin Popârlan (Timişoara Saracens), Marius Antonescu (Tarbes), Johan Van Heerden (Ştiinţa Baia Mare), Ionuţ Mureşan (Timişoara Saracens), Dorin Lazăr (Timişoara Saracens)

Linia a treia: Viorel Lucaci (CSA Steaua), Andrei Gorcioaia (Massy), Vasile Rus (Timşoara), Valentin Ursache (Oyonnax), Andrei Iurea (Ştiinţă Baia Mare), Cristian Chirică (Ştiinţa Baia Mare), Vlad Nistor (Albi)

Mijlocaşi la grămadă: Valentin Calafeteanu (Timişoara Saracens), Florin Surugiu (CSA Steaua )

Mijlocaşi la deschidere: Jody Rose (Timişoara Saracens)

Centri: Florin Vlaicu (CSA Steaua), Jack Umaga (Timişoara Saracens), Florin Vlăduţ Popa (Timişoara Saracens), Paula Kinikinilau (Timişoara Saracens)

Aripi: Stephen Shennan (Timişoara Saracens), Ionuţ Dumitru (CSA Steaua), Mădălin Lemnaru (Timişoara Saracens)

Meciurile României în sezonul 2016-2017 al Rugby Europe Championship:

Germania – România, Offenbach, 11 februarie

România – Spania, Iaşi, 18 februarie

Rusia-România, Soci, 4 martie

Belgia -România, Bruxelles, 11 martie

România – Georgia, 19 martie, Bucureşti

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici