A fost prezentată torţa Jocurilor Olimpice de la Paris 2024

Designul torţei olimpice şi paralimpice de la Paris 2024 a fost dezvăluit marţi, imitând reflexia Turnului Eiffel pe suprafaţa încreţită a râului Sena şi transmiţând o energie paşnică, conform descrierii designerului acesteia.

152 afișări
Imaginea articolului A fost prezentată torţa Jocurilor Olimpice de la Paris 2024

Sursa foto: CFP

Creatorul Mathieu Lehanneur a declarat că torţa rotunjită este simetrică de sus în jos şi la 360 de grade, curbele sale moi reprezentând pacea, iar simetria sa reprezentând egalitatea între atleţi.

Realizată dintr-un oţel uşor, lustruit şi cu o culoare de şampanie, jumătatea inferioară a torţei prezintă un model în relief care imită mişcarea Senei, de-a lungul căreia va avea loc ceremonia de deschidere, în faţa a peste jumătate de milion de spectatori.

Lehanneur a declarat că speră ca torţa să transmită o reprezentare vizuală a evenimentului sportiv pe care Paris 2024 doreşte să îl ofere.

"Am vrut să mă îndepărtez de torţa care apare ca un obiect de cucerire", a declarat designerul Mathieu Lehanneur la o conferinţă de presă ,cu un an înainte de Jocurile de la Paris, adăugând că proiectarea torţei s-a dovedit a fi infinit mai tehnică decât şi-a imaginat la început.

"Magia nu este torţa în sine, ci flacăra".

Torţa va fi aprinsă la 16 aprilie la Olympia antică din Grecia, locul de naştere al Jocurilor, marcând numărătoarea inversă până la Jocurile din capitala Franţei, care vor începe pe 26 iulie anul viitor.

Aceasta va ajunge în oraşul port mediteranean Marsilia pe 8 mai şi va trece prin oraşe şi obiective turistice, inclusiv Strasbourg, Panteonul din Paris şi Mont Saint-Michel, înainte de o ştafetă în unele dintre teritoriile de peste mări ale Franţei.

Şeful Paris 2024, Tony Estanguet, a considerat torţa "foarte, foarte frumoasă".

"Este foarte pură. Este perfect echilibrată în mână".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici