A murit Artur Jorge, antrenorul care a făcut-o pe Porto campioana Europei în 1987

Artur Jorge, fost antrenor portughez care a condus echipele Porto, Benfica şi PSG, precum şi naţionalele Portugaliei, Elveţiei şi Camerunului, a murit astăzi, la vârsta de 78 de ani.

182 afișări
Imaginea articolului A murit Artur Jorge, antrenorul care a făcut-o pe Porto campioana Europei în 1987

Artur Jorge, la PSG

„FC Porto deplânge pierderea uneia dintre cele mai mari figuri din istoria sa”, a reacţionat clubul portughez pe site-ul oficial, după moartea lui Artur Jorge. FC Porto a câştigat şi trei titluri cu Jorge antrenor, pe lângă Cupa Europei în 87, victorie în finala cu Bayern Munchen, de la Viena.

Jorge a câştigat un total de şapte campionate portugheze, patru ca jucător cu Benfica şi trei ca antrenor la Porto, înainte de a o conduce pe PSG la cel de-al doilea triumf în campionatul francez, în 1994.

„Cu profundă tristeţe, familia lui Artur Jorge Braga de Melo Teixeira i-a anunţat decesul în această dimineaţă la Lisabona, în urma unei lungi boli”, a declarat familia sa, într-o declaraţie preluată de presa portugheză.

Crescut la tineretul lui Porto, Jorge a jucat doar câteva meciuri pentru echipa naţională de seniori şi a devenit antrenorul principal al clubului în 1984. A plecat după triumful în Cupa Europei, dar s-a întors pentru a doua perioadă, în 1989, câştigând al treilea campionat la cârma echipei.

Jorge a antrenat echipa naţională portugheză timp de două perioade, prima din 1990 până în 1991, când a fost şi antrenor al lui Porto, iar a doua din 1996 până în 1997.

A fost antrenorul Elveţiei la Campionatul European din 1996 şi a antrenat şi echipa naţională a Portugaliei. La cârma Camerunului, n-a reuşit să se califice la Cupa Mondială din 2006.

Jorge va fi amintit cu drag şi la Paris, unde a condus-o pe PSG la victoria din campionat şi la Cupa Franţei. „Artur Jorge este cel mai mare antrenor pe care l-am cunoscut vreodată”, a spus fostul preşedinte al PSG, Michel Denisot. „Educat, cultivat, pasionat, strategic, fără compromisuri... cu el PSG a crescut foarte repede”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici