A murit tatăl lui Andre Agassi. Controversatul Mike Agassi, descris ca fiind „violent şi agresiv”

  • Mike Agassi, cel care l-a făcut mai întâi pe fiul său Andre campion la tenis, iar apoi l-a făcut să-l urască, a murit la vârsta de 90 de ani.
  • Mike Agassi s-a numit Emannuel Aghassian, la începutul vieţii sale.
  • A fost un boxer iranian de origine siriană şi armeană, rezent de două ori la Jocurile Olimpic (1948 şi '52) şi de două ori învins la debut, care a decis că visul său este America.
793 afișări
Imaginea articolului A murit tatăl lui Andre Agassi. Controversatul Mike Agassi, descris ca fiind „violent şi agresiv”

Mike Agassi

A intrat - ilegal - în SUA, împreună cu fratele său, Samuel, în 1952. S-a stabilit mai întâi la Chicago, apoi la Las Vegas, oraşul în care locuia Elisabeta, viitoarea mamă a lui Andre.

După ce a americanizat numele în Mike Agassi, a început să lucreze în hotelul Tropicana, la MGM. A văzut trecând vedete, inclusiv cele ale tenisului, care i-au dat sfaturi bogate şi a înţeles că sportul ar putea fi liftul social pentru a lăsa în urmă o copilărie, o viaţă dificilă.

La patru ani, Andre se juca deja cu Borg şi Connors, era încă un copil când Mike l-a trimis la Nick Bollettieri, Florida, pentru a-l transforma într-un număr 1. Preţul plătit a fost însă ridicat.

„Tatăl meu era violent şi agresiv din fire”, a spus Andre, care a devenit campion absolut, 8 Grand Slam-uri, da nu i-a vorbit ani de zile părintelui său şi care în „Open”, celebra sa autobiografică, a expus lumii relaţia conflictuală, feroce, dureroasă între tată şi fiu.

Când Andre a câştigat Wimbledon 1992, în finală cu Ivanisevic, primul lucru pe care Mike i l-a spus a fost: „Ai pierdut un al patrulea set fără sens”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici