Abramovic vrea să vândă Chelsea

Patronul celor de la Chelsea, rusul Roman Abramovic, caută să vândă clubul după 15 sezoane ca finanţator al londonezilor. Acesta a făcut deja primele demersuri, conform Dailymail.

1567 afișări
Imaginea articolului Abramovic vrea să vândă Chelsea

Abramovic vrea să vândă Chelsea

Potrivit sursei citate, Abramovic i-ar fi angajat pe cei de la New York bank Raine Group pentru a găsi un cumpărător pentru clubul de pe Stamford Bridge, evaluat de americani la 2 miliarde de lire. Nu se ştie încă dacă Abramovic caută un nou patron sau vrea doar să vândă o parte din club. În 2015, grupul pe care l-a angajat Abramovic a fost implicat în tranzacţionarea de 13 la sută din Manchester City către China Media Capital, contra sumei de 265 de milioane de lire sterline.

În 2003, rusul a cumpărat clubul londonez pentru 140 de milioane de lire sterline. Au urmat cinci titluri de campioană, cinci FA Cup, trei Cupe ale Ligii, o Ligă a Campionilor şi un trofeu Europa League. Până la venirea lui Abramovic, Chelsea câştigase doar 8 trofee în întreaga sa istorie.

Cei de la Chelsea au avut în plan modernizarea stadionului Stamford Bridge, dar proiectul a fost pus în ”stand-by” în ultima perioadă. Noua arenă ar urma să aibă 60,000 de locuri, cu aproximativ 19,000 mai mult decât cea actuală.

Portarul spaniol Kepa Arrizabalaga, recent sosit în Londra de la Athletic Bilbao, este cel mai scump transfer din istoria clubului şi în acelaşi timp cel mai scump portar transferat vreodată. Chelsea i-a activat clauza de reziliere case s-a ridicat la 80 de milioane de euro, după ce belgianul Thibaut Courtois a plecat la Real Madrid. Alvaro Morata (66 de milioane de euro) şi Fernando Torres (58 de milioane de euro) completează podiumul celor mai scumpe transferuri realizate în era Abramovic.

Rusul a devenit cunoscut pentru faptul că schimbă antrenori pe bandă rulantă. Nu degeaba a plătit până acum 71 de milioane de euro doar pentru a scăpa de tehnicieni precum Claudio Ranieri, Jose Mourinho, Carlo Ancelotti sau Luiz Felipe Scolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici