Abramovici nu mai este cel mai bogat patron din fotbalul englez

Miliardarul rus Roman Abramovici nu mai este cel mai bogat patron de echipă din campionatul englez, fiind devansat de şeicul Mansour bin Zayed Al-Nahyan, noul finanţator al clubului Manchester City, potrivit unei anchete publicate, miercuri, în presa engleză.

28 afișări
Imaginea articolului Abramovici nu mai este cel mai bogat patron din fotbalul englez

Abramovici nu mai este cel mai bogat patron din fotbalul englez (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit revistei FourFourTwo, averea personală a şeicului din Abu Dhabi este estimată la aproximativ 15 milliarde de lire sterline, devansându-l în acest top pe Lakshmi Mittal (12,5 milliarde de lire sterline), omul de afaceri indian care are anumite legături cu formaţia Queen's Park Rangers (liga a II-a din Anglia).

Finanţatorul clubului Chelsea Londra, Roman Abramovici, nu ocupă decât poziţia a treia în ierahia celor mai bogaţi patroni din fotbalul englez, averea omului de afaceri rus scăzând, din cauza crizei economice mondiale, de la aproximativ 10 miliarde la aproape şapte miliarde de lire sterline.

Topul celor mai bogaţi fotbalişti englezi:

David Beckham (Los Angeles Galaxy/AC Milan) rămâne pe prima poziţie cu o avere estimată la 125 millione de lire sterline,

atacantul Michael Owen (Newcastle) cu aproape 40 millioane de lire sterline şi

Wayne Rooney (Manchester United) cu 35 millione de lire sterline.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici