Abu Dhabi: Organizatorii CM al cluburilor dezmint că ar fi dat pliante cu interdicţii la alcool şi săruturi

Organizatorii Campionatului Mondial al cluburilor au dezminţit, marţi, că ar fi publicat un pliant, care, conform presei locale, interzice consumul de alcool şi sărutul în public în timpul desfăşurării competiţiei, care are loc Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), în perioada 8-18 decembrie.

122 afișări
Imaginea articolului Abu Dhabi: Organizatorii CM al cluburilor dezmint că ar fi dat pliante cu interdicţii la alcool şi săruturi

Abu Dhabi: Organizatorii CM al cluburilor dezmint că ar fi dat pliante cu interdicţii la alcool şi săruturi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cotidianul Emaratalyoum anunţase, luni, că membrii Comitetului de Organizare au stabilit o listă a interdicţiilor, care va fi distribuită străinilor sub formă de pliante (în limbile arabă şi engleză), cele mai importante fiind interdicţia consumului de alcool şi a sărutului în public

"Nu am auzit nimic despre acest lucru", a declarat Mohammed Khalfan Al-Rumaithi, preşedintele federaţiei din emirat, anunţând că nu ştie nimic despre conţinutul sau existenţa acestui pliant.

În Emiratele Arabe Unite, alcoolul este permis doar în barurile şi în restaurantele hotelurilor. Consumul de droguri este interzis, atât în locurile publice, cât şi în cele private. "Suntem o ţară musulmană, care are tradiţii şi obiceiuri proprii", a subliniat purtătorul de cuvânt al comitetului de organizare, Chaza Roumeithi, citat, luni, de presa locală, adăugând că Federaţia Internaţională de Fotbal nu se opune acestor restricţii.

Campionatul Mondial al cluburilor reuneşte cele mai bune echipe ale fiecărei confederaţii: Internazionale Milano (Italia), Internacional Porto Alegre (Brazilia), Pachuca CF (Mexic), Al Wahda (EAU), TP Mazembe Englebert (RD Congo), Seongnam Ilhwa Chunma FC (Coreea de Sud) şi Hekari United FC (Papua Noua Guinee).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici