Activitatea antidoping din România lăudată de delegaţia CE

Delegaţia Consiliului Europei, alcătuită din experţi în domeniul luptei împotriva dopajului în sport, a lăudat activitatea Agenţiei Naţionale Anti-Doping din România, apreciind că sunt foarte puţine îmbunătăţiri care ar putea fi aduse.

2 afișări

"Am constatat că activitatea antidoping în România este foarte bine organizată. Pentru noi este uimitor că într-o perioadă atât de scurtă în România s-a putut construi o structură care să funcţioneze atât de bine. Cred că ne va fi greu să facem propuneri pentru îmbunătăţirea activităţii antidoping şi chiar dacă le vom face, acestea vor fi minore", a declarat conducătorul delegaţiei europene, Kristina Olinder, preşedintele Comisiei Antidoping a Confederaţiei Sporturile din Suedia.

Delegaţia europeană, din care au mai făcut parte Liene Kozlovska (Letonia) şi Gunther Gniener (Austria), a stat trei zile în România, timp în care s-a întâlnit, printre alţii, cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale Anti-Drog şi ai Agenţiei Naţionale pentru Sport. Vizita a avut drept scop evaluarea modului în care România a implementat şi respectă documentele internaţionale în vigoare în domeniul dopajului.

Întrebată dacă Laboratorul de control doping de la Bucureşti are şanse să fie acreditat în curând, Olinder a răspuns: "Eu sunt avocat de profesie, dar din câte am aflat acest laborator este la fel de bun ca unul acreditat. Cred că sunt şanse foarte mari ca el să fie recunoscut de WADA".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici