Acuzaţii de rasism la EURO 2020. Atacantul austriac Marko Arnautovic a fost suspendat un meci de UEFA

  • Atacantul austriac Marko Arnautovic a fost suspendat de UEFA pentru un meci.
  • Decizia a fost luată după ce atacantul a fost găsit vinovat de „insultarea unui alt jucător”, în timpul meciului de duminică, de la EURO 2020, cu Macedonia de Nord.
1538 afișări
Imaginea articolului Acuzaţii de rasism la EURO 2020. Atacantul austriac Marko Arnautovic a fost suspendat un meci de UEFA

Acuzaţii de rasism la EURO 2020. Atacantul austriac Marko Arnautovic a fost suspendat un meci de UEFA

Arnautovic, care are origini sârbe, a trebuit să fie reţinut de căpitanul David Alaba, în timp ce se bucura ostentativ pentru golul marcat pe final de meci.

Arnautovic a fost suspectat că a adresat comentarii inadecvate către adversarii Egzon Bejtulai şi Gjanni Alioski, care au rădăcini albaneze.

Arnautovic a răspuns după meci spunând că nu este rasist.

Fotbalistul de 32 de ani a fost găsit totuşi vinovat de conduită necorespunzătoare, UEFA neconsiderând că gesturile şi comentariile sale ar fi avut tentă de discriminare.

Arnautovic, care s-a născut în Austria şi are un tată sârb, şi-a cerut scuze după meci pentru manifestările sale.

Următorul joc al Austriei este joi, împotriva Olandei, pe arena Johan Cruyff, în aceaşi zi Macedonia de Nord urmând să se confrunte cu Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici