Acuzaţii grave: O atletă hermafrodită susţine că a fost subiectul unor experimente

Atleta din Africa de Sud, Caster Semenya, aduce acuzaţii grave la adresa Federaţiei Internaţionale de Atletism (IAAF). Sportiva susţine că a fost supusă anumitor experimente precum un “şoarece de laborator”.

528 afișări
Imaginea articolului Acuzaţii grave: O atletă hermafrodită susţine că a fost subiectul unor experimente

Acuzaţii grave: O atletă hermafrodită susţine că a fost subiectul unor experimente

Caster Semenya afirmă că IAAF a folosit un tratament hormonal destinat reducerii nivelului de testosteron, aspect impus acum sportivelor cu hiperandrogenie. Perioada în care Caster Semenya susţine că ar fi fost supusă acestui tratament între 2011-2015.

Înfrângere în instanţă în 2019

Dubla campioană olimpică la 800 m, Caster Semenya, a pierdut apelul înaintat Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS). Sportiva nu a fost de acord cu noile reguli impuse de Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF), care au ca scop reducerea nivelului de testosteron din corpul unor atlete.

Semenya, în vârstă de 28 de ani, a spus că această regulă nu este corectă şi că vrea să alerge natural, aşa cum s-a născut. În urma acestei decizii, atât ea, cât şi alte atlete care sunt mai dezvoltate vor fi nevoite să ia medicamente pentru a putea participa la curse mai lungi de 400 de metri.

Caster Semenya suspectată că ar fi hermafrodită

Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) a solicitat forului de profil din Africa de Sud, în 2009, informaţii despre atleta Caster Semenya, câştigătoarea probei de 800 de metri din cadrul CM, care a fost suspectată că ar fi hermafrodită.

"După prestaţia extraordinară de la Campionatele Africii pentru juniori, unde şi-a îmbunătăţit performanţele la 800 metri şi 1.500 metri, au apărut speculaţii în legătură cu ea. Am contactat federaţia sud-africană pentru a afla dacă deţine documente ce permit stabilirea sexului lui Caster Semenya. În prezent se lucrează pentru obţinerea documentelor respective, dar este un proces complex, care ia timp şi costă mult", a declarat purtătorul de cuvânt al IAAF, Nick Davies, la acea vreme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici