Adrian Diaconu a pierdut centura WBC la categoria semigrea

Pugilistul român Adrian Diaconu nu a reuşit să-şi păstreze centura WBC la categoria semigrea, după ce a fost învins la puncte de canadianul Jean Pascal, într-un meci disputat la Centre Bell din Montreal.

41 afișări
Imaginea articolului Adrian Diaconu a pierdut centura WBC la categoria semigrea

Adrian Diaconu a pierdut centura WBC la categoria semigrea (Imagine: Andrei Pungovschi/Arhiva Mediafax Foto)

Diaconu a fost învins de canadianul Jean Pascal (22 de victorii, 15 prin KO şi o înfrângere), în vârstă de 26 ani, deţinător al centurii WBO Intercontinental, într-un meci disputat pe parcursul a 12 reprize.

Decizia celor trei arbitri-judecători a fost unanimă pentru Pascal: 115-112, 116-112 şi 116-111.

Adrian Diaconu a sosit, la prezentarea dinaintea meciului, alături de alt român, Lucian Bute, care, conform presei canadiene, a fost extrem de aplaudat de spectatorii canadieni.

Diaconu: Am aşteptat prea mult acest meci

Pugilistul român a declarat că nu a reuşit să-şi păstreze centura WBC la categoria semigrea deoarece a aşteptat prea mult această confruntare, informează presa canadiană.

Potrivit sursei citate, Diaconu a avut, înaintea partidei cu Pascal, un singur meci în ultimele 14 luni, confruntarea cu David Whittom, din data de 4 aprilie.

"Am un singur regret. Am aşteptat prea mult acest meci. Nu sunt suficiente trei confruntări în ultimii trei ani. Am muncit mult la antrenamente, dar fără meciuri nu merge. În mod normal ar trebui să am meciuri de două sau de trei ori pe an. Aceasta este singura mea scuză", a spus Diaconu.

Românul consideră că, în ciuda stilului lui Pascal, meciul a fost frumos. "Mă aşteptam să vină şi să se lupte, dar el doar dădea pumni şi fugea. A boxat inteligent, însă spectacolul a fost frumos", a adăugat Diaconu, care a precizat, potrivit site-ului ruefrontenac.com, că Jean Pascal a meritat victoria deoarece a boxat mai inteligent.

Jean Pascal a adoptat strategia de a nu se apropia de Diaconu

"A fost planul meu să mă eschivez cât mai mult, deoarece sunt mai rapid şi mai deştept decât el şi ştiam că românul va fi obosit în rundele următoare. Am procedat cum mi-am propus şi de aceea sunt noul campion. Eram încrezător. Unii spun că vorbesc prea mult, dar eu fac asta pentru că sunt încrezător. ştiam că Adrian este un pugilist inteligent. Mi-am păstrat distanţa şi, pe parcurs, am putut să mă apropii", a explicat canadianul.

Pascal a menţionat că Diaconu este un pugilist tenace, dar loveşte de două ori mai slab decât Carl Froch.

Pugilistul român (26 victorii, 15 prin KO nicio înfrângere) a devenit campion mondial WBC la categoria semigrea în 22 iulie 2008, la Mexico City, după ce deţinătorul centurii, americanul Chad Dawson, a refuzat în repetate rânduri să boxeze cu românul.

Diaconu trebuia să-şi apere pentru prima oară centura în faţa challengerului Silvio Branco la 15 noiembrie, într-o gală programată la Bucureşti dar amânată din cauza unei accidentări la mâna dreaptă a pugilistului român.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici