Adrian Diaconu va lupta sâmbătă cu David Whitton

Campionul mondial la categoria semigrea în versiunea WBC, Adrian Diaconu, va boxa, sâmbătă, într-o gală la Centrel Bell din Montreal, împotriva canadianului David Whittom, într-o luptă de opt runde în care nu îşi va pune centura în joc, informează presa canadiană.

9 afișări
Imaginea articolului Adrian Diaconu va lupta sâmbătă cu David Whitton

Adrian Diaconu va lupta sâmbătă cu David Whitton (Imagine: Mediafax Foto)

Diaconu a fost nevoit să accepte această luptă după ce meciul în care trebuia să-şi pună în joc centura mondială împotriva italianului Silvio Braco, programat iniţial la 10 aprilie, la Roma, a fost anulat.

Adrian Diaconu nu a mai boxat la Montreal din mai 2007, iar ultima sa luptă datează din data de 19 aprilie 2008, atunci când a devenit campion intermediar la categoria semigrea, versiunea WBC, după o victorie în faţa lui Chris Henry.

"Sunt foarte fericit că mă voi reîntâlni cu amatorii boxului din Montreal. A trecut foarte mult timp de când nu am mai simţit atmosfera din Centre Bell", a declarat Diaconu.

Antrenorul pugilistului român, Pierre Bouchard, a declarat că meciul în faţa lui David Whitton a fost o alegere logică după anularea disputei cu italianul Silvio Branco: "Adrian este fericit că poate urca în ring la Montreal. Este adevărat că am fost dezamăgiţi după anularea disputei din Italia, dar cel mai important este că el poate reveni în competiţii. Whittom a fost o alegere logică. Puglistul canadian este pregătit de luptă, este în formă şi îl cunoaştem. Pentru Adrian nu este un adversar ideal, dar este adecvat în atare condiţii".

Pugilistul Adrian Diaconu, care începuse să se antreneze de mai mult de şase săptămâni pentru lupta cu Silvio Branco, a declarat că se simte pregătit pentru duelul cu Whittom. "Sunt pregătit să mă lupt. M-am pregătit pentru Branco, dar lupta a fost anulată. Am nevoie să boxez, sunt pregătit pentru acest lucru. Nu ştiu dacă voi fi la nivelul meu cel mai înalt, asta voi vedea la ora luptei", a explicat Diaconu.

Main event-ul galei în care va boxa Diaconu, este disputa dintre Timothy Bradley şi Kendall Holt, ce reprezintă o unificare a centurilor mondiale la categoria superuşoară, versiunile WBC şi WBO. În reuniunea de sâmbătă din Centre Bell va mai avea loc duelul dintre mexicanul Librado Andrade (27 de victorii - 2 înfrângeri) şi ucrainianul Vitali Ţipko (22-2), în cadrul categoriei supermijlocii. Învingătorul acestui meci îl va înfrunta pe pugilistul român Lucian Bute, în urmtorul său meci obligatoriu de menţinere a centuri de campion modial în versiunea IBF, ce se va disputa în toamnă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici