Adrian Mutu, în topul celor mai mari eşecuri din acest deceniu. Francezii nu l-au plăcut: „Românul şi-a reluat proastele obiceiuri”

Presa din Franţa a realizat un clasament al celor mai mari eşecuri din campionatul francez, Ligue 1, ale acestui deceniu, iar Adrian Mutu s-a aflat pe listă.

2524 afișări
Imaginea articolului Adrian Mutu, în topul celor mai mari eşecuri din acest deceniu. Francezii nu l-au plăcut: „Românul şi-a reluat proastele obiceiuri”

Adrian Mutu, în topul celor mai mari eşecuri din Ligue 1 ale acestui deceniu

”La sfârşitul lunii august a anului 2012, AC Ajaccio a considerat că va face o mutare superbă în timpul perioadei de transferuri, anunţând sosirea lui Adrian Mutu în Ligue 1. Adus liber de contract, internaţionalul român trebuia să ajute clubul corsican să se menţină în elită. În ciuda celor 33 de ani şi unor probleme cu cocaina şi cu produse de dopaj, suporterii au crezut în altă renaştere a păsării phoenix. După provocarea lansată lui Zlatan Ibrahimovic, celălalt veteran nou venit în Ligue 1, Adrian Mutu a început foarte bine, cu 11 goluri în primul său sezon. Dar în cele şase luni dinaintea plecării lui, românul şi-a reluat proastele obiceiuri. Obosit de ieşirile nocturne şi de escapadele din afara terenului, el a ratat mai multe meciuri şi a deteriorat vestiarul. Salariul său anual estimat la 900.000 de euro a cântărit greu în finanţele corsicanilor, iar relaţiile tumultuoase cu antrenorii Alex Dupont şi Fabrizio Ravanelli nu au mai jucat în favoarea lui. În ianuarie 2014, Adrian Mutu a părăsit Ligue 1 şi Corsica. Nu fără o ultimă <ironie> în momentul în care a revenit în România: <Am vrut întotdeauna să câştig tot şi este ceea ce vreau să fac cu Petrolul, o echipă care poate încă să câştige titlul şi cupa. Dacă voi putea juca bine şi dacă îmi voi arăta calităţile, aş putea fi chiar convocat din nou la echipa naţională>. Suporterii lui Ajaccio vor aprecia”, au scris cei de la RMC Sport.

Pentru AC Ajaccio, Adrian Mutu a apărut în 37 de partide şi a marcat 11 goluri.

Lista eşecurilor deceniului din Ligue 1 este completată de nume precum Yoann Gourcuff, Diego Lugano, Abou Diaby, Grzegorz Krychowiak, Wesley Sneijder, Ben Arfa, Kolbein Sigthorsson, Stevan Jovetic, Konstantinos Mitroglou sau Jese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici