Adrian Mutu: Pentru Dinamo este o onoare că naţionala este interesată de Cosmin Contra

Directorul general al echipei Dinamo Bucureşti, Adrian Mutu, a declarat, joi, că pentru clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare este o onoare că echipa naţională este interesată de antrenorul Cosmin Contra şi a precizat că are variante pentru înlocuirea actualului tehnician.

220 afișări
Imaginea articolului Adrian Mutu: Pentru Dinamo este o onoare că naţionala este interesată de Cosmin Contra

Adrian Mutu: Pentru Dinamo este o onoare că naţionala este interesată de Cosmin Contra

"Eu nu ştiu nimic, ar trebui să-l întrebaţi pe Cosmin. Dacă au vorbit, e normal să vorbească, aşa cum Federaţia a vorbit şi cu ceilalţi antrenori care se bat pentru postul de selecţioner. Cert e că noi le-am cerut celor de la FRF să ne anunţe dacă vor ajunge la un acord. Nu am vorbit cu Cosmin, îl voi suna după. Pentru noi, cei de la Dinamo, e o onoare, pentru că naţionala nu se refuză", a declarat fostul atacant, la Digi Sport.

În ultimele zile, odată cu accelerarea negocierilor dintre Burleanu şi Contra, Claudiu Niculescu şi Vasile Miriuţă au fost creditaţi cu cele mai mari şanse să o conducă pe Dinamo, dar Mutu are şi două variante mult mai celebre. Este vorba despre nemţii Lothar Matthaus şi Stefan Effenberg.

"Avem variante, dar nu se pune problema ca eu să fiu antrenor. Dinamo e un club puternic, la care trebuie să fii pregătit, iar eu nu mă simt pregătit în momentul de faţă. Nu e normal să spun acum ce variante avem, Cosmin e încă antrenorul nostru şi nu e frumos să dau nume. Când vom şti ceva sigur, vom discuta, dar e posibil să avem un antrenor străin. Au fost discuţii, mi s-au propus atât Matthaus, cât şi Effenberg, dar ne gândim şi încă nu am luat nicio decizie", a dezvăluit Mutu.

Lothar Matthaus a fost campion mondial cu Germania în 1990, an în care a primit şi Balonul de Aur, şi a câştigat titlul atât în Bundesliga, cu Bayern Munchen, cât şi în Serie A, cu Inter Milano. Ca antrenor, a trecut pe la Rapid Viena, Partizan Belgrad, Red Bull Salzburg, Maccabi Netanya, precum şi pe la naţionalele Ungariei şi Bulgariei, dar nu a avut rezultate importante.

Stefan Effenberg a fost campion al Germaniei cu Bayern şi câştigător al Ligii Campionilor cu aceeaşi echipă, iar cariera de tehnician înseamnă doar o scurtă experienţă pe banca formaţiei Paderborn, în sezonul 2015/16.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici