Adrian Stoica: Trebuie să ne bucurăm de cele trei medalii aduse de gimnastică

Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică (FRG), Adrian Stoica, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că toată lumea trebuie să se bucure de cele trei medalii aduse României de gimnaste, subliniind că încărcătura emoţională la concursul de marţi a fost infernală.

383 afișări
Imaginea articolului Adrian Stoica: Trebuie să ne bucurăm de cele trei medalii aduse de gimnastică

Adrian Stoica: Trebuie să ne bucurăm de cele trei medalii aduse de gimnastică (Imagine: Bogdan Maran / MediafaxFoto)

"Concursul a fost extrem de greu, cu o încărcătură emoţională infernală. Cel mai bun exemplu este evoluţia Sandrei Izbaşa la sol, care ştim că este o gimnastă raţională, dar ştim cu toţii pe ce loc a încheiat. Este inutil să facem acum analize la cald. Personal, cred că acum trebuie să ne bucurăm de cele trei medalii aduse României de gimnastică şi, oricât am fi vrut mai mult şi noi, şi fetele şi băieţii, asta este cel mai important în această seară", a declarat Stoica pentru MEDIAFAX.

Gimnastica a adus trei medalii României, una de aur prin Sandra Izbaşa la sărituri, una de argint prin Cătălina Ponor la sol şi una de bronz în concursul pe echipe.

Marţi, Cătălina Ponor a fost la un pas de a mai câştiga o medalie la bârnă, pe lângă argintul de la sol, dar în cele din urmă a fost a patra, după ce arbitrii au acceptat contestaţia făcută de antrenorul sportivei Alexandra Raisman, românul Mihai Breştean, acordându-i americancei o notă egală cu a româncei, dar cu o dificultate a exerciţiului mai mare. Cătălina Ponor a intrat a doua în finala de la bârnă, execuţia sa fiind notată cu 15.066. Ultima sportivă intrată însă în concurs, Alexandra Raisman, a fost notată cu 14.966, antrenorii ei depunând contestaţie. Arbitrii au acceptat contestaţia şi, după noi verificări, au mărit dificultatea exerciţiului, obţinând nota finală 15.066.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici