Adrian Văsâi: Obiectivul nostru este calificarea la Mondialul din Mexic

Antrenorul echipei naţionale de fotbal a României Under 17, Adrian Văsâi, a declarat, sâmbătă, înaintea plecării spre Serbia, pentru turneul final al Campionatului European, că este sigur că elevii săi vor face o figură frumoasă, obiectivul fiind calificarea la CM din Mexic.

2 afișări

"Cunoaştem bine toţi cei trei adversari, Cehia, Olanda şi Germania. Cu nemţii am jucat în februarie, cu cehii am jucat anul trecut, iar pe olandezi îi cunoaştem foarte bine, chiar dacă nu am jucat cu ei. Cu siguranţă sunt echipe mai valoroase decât cele pe cale le-am întâlnit până acum, e un alt nivel. Atuurile noastre sunt omogenitatea echipei şi forţa grupului, iar acestea sunt cele mai importante, dat fiind faptul că vorbim de o echipă naţională. Vom aborda fiecare joc cu ideea de a-l câştiga. Dacă rezultatele vor fi cele scontate, vom vedea. Obiectivul nostru este calificarea la Mondialul din Mexic", a spus Adrian Văsâi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Antrenorul juniorilor români a analizat în detaliu jocul primului adversar şi este încrezător în posibilităţile echipei sale. "Cehii excelează la forţă şi viteză, au o echipă bine organizată, joacă ofensiv. Au eliminat Italia şi Scoţia, două echipe foarte bune. Au şi câteva individualităţi importante, şcoala cehă este una foarte bună, sunt în elita fotbalului european. Avem un lot bun, sunt sigur că jucătorii sunt motivaţi de participarea la acest turneu final şi sper să aibă o evoluţie cât mai bună. Eu ştiu că sunt pregătiţi, au experienţa jocurilor tari, au jucat cu echipe puternice şi am demonstrat că şi noi suntem o echipă puternică”, a mai spus Văsâi.

Portarul Laurenţiu Brănescu este singurul jucător de la Juventus Torino convocat la echipa naţională pentru categoria sa de vârstă. "Nu pot spune că sunt emoţii, dar e puţină presiune, doar e un Campionat European, primele opt echipe de pe continent, dar sunt sigur că putem face o treabă frumoasă. Toţi colegii mi-au urat baftă şi să joc bine”, a spus Brănescu.

Elevii lui Adrian Văsâi au susţinut sâmbătă seara un ultim antrenament în ţară, la Timişoara.

De la Timişoara, tricolorii vor pleca duminică dimineaţă cu autocarul spre Belgrad, unde vor juca două dintre meciurile Grupei B a turneului final, după cum urmează: pe 3 mai, la ora 18.00, cu Cehia şi pe 6 mai, de la aceeşi oră, cu Olanda. Ultimul meci din grupă, cel cu Germania, se va juca la Smederevo, pe 9 mai, de la ora 14.00. Din cealaltă grupă a Campionatului European fac parte Serbia, Danemarca, Franţa şi Anglia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici