Adversarii reprezentantei României în noua ediţie UEFA Regions’ Cup

UEFA a stabilit, prin tragere la sorţi, grupele pentru tururile preliminare şi intermediare ale competiţiei Regions’ Cup 2024 – 2025, dedicată fotbalului amator. Reprezentanta României a fost repartizată în Grupa 8, alături de Croaţia, Italia şi Malta, informează frf.ro.

201 afișări
Imaginea articolului Adversarii reprezentantei României în noua ediţie UEFA Regions’ Cup

Adversarii reprezentantei României în noua ediţie UEFA Regions’ Cup

Pentru această ediţie s-au înscris 36 de asociaţii, Malta şi San Marino urmând să participe cu echipe naţionale de amatori, iar restul vor fi reprezentate de selecţionatele regionale care vor câştiga competiţiile naţionale de calificare.

Reprezentantele celor 30 de asociaţii cu cei mai mari coeficienţi de competiţie, printre care şi România, vor începe în runda intermediară, celelalte şase participând la turneul preliminar pentru a ocupa ultimele două locuri în runda intermediară.

Echipa care va reprezenta România se va stabili după disputarea întrecerii interne.

Partidele din turul preliminar trebuie jucate până la 31 iulie 2024, în timp ce toate meciurile din turul intermediar, unde va intra în competiţie şi reprezentanta ţării noastre, trebuie să se dispute până la 6 decembrie 2024. Cele opt câştigătoare ale grupelor din turul intermediar se vor califica la turneul final ce va avea loc în perioada iunie-iulie 2025.

Aflată la ediţia cu numărul 13, UEFA Regions Cup este o competiţie dedicată echipelor practicante de fotbal amator, alcătuite din jucători care nu au evoluat niciodată la nivel profesionist. Competiţia este organizată de UEFA, iar gazda turneului final va fi selectată de către forul european din rândul celor 8 echipe care vor obţine calificarea.


Rezultatul tragerii la sorţi:

Grupa 1: Polonia, Ucraina, Israel, Kazahstan

Grupa 2: Portugalia, Anglia, Finlanda, Letonia

Grupa 3: Serbia, Slovacia, Ţara Galilor, Macedonia de Nord

Grupa 4: Irlanda, Elveţia, Irlanda de Nord, Grupa Preliminară B

Grupa 5: Cehia, Bosnia & Herţegovina, Scoţia, Grupa Preliminară A

Grupa 6: Turcia, Ungaria, San Marino, Slovenia

Grupa 7: Spania, Bulgaria, Belarus, Republica Moldova

Grupa 8: Croaţia, Italia, România, Malta

Gazda miniturneului de calificare va fi stabilită ulterior.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici