Adversarii românilor în turneul de tenis de la Jocurile Olimpice

Perechea formată din Horia Tecău şi Florin Mergea, numărul cinci pe lista capilor de serie, şi-a aflat, joi, în urma tragerii la sorţi, adversarii din primul tur la Jocurile Olimpice de la Rio, unde vor evolua împotriva cuplului argentinian Federico Delbonis/Guillermo Duran.

520 afișări
Imaginea articolului Adversarii românilor în turneul de tenis de la Jocurile Olimpice

Adversarii românilor în turneul de tenis de la Jocurile Olimpice

Conform tragerii la sorţi efectuate joi, Horia Tecău (nr.11 în clasamentul ATP de dublu) şi Florin Mergea (locul 13 la dublu) vor evolua, în runda inaugurală la Jocurile Olimpice de la Rio, contra dublului Federico Delbonis (locul 150 în clasamentul de dublu) şi Guillermo Duran (numărul 50 mondial la dublu).

În cazul în care vor obţine calificarea în turul secund, tenismenii români vor juca împotriva câştigătorilor dintre Santiago Gonzalez/Miguel-Angel Reyes-Varela, din Mexic şi Colin Fleming/Dominic Inglot (Marea Britanie). Tecău şi Mergea au ca obiectiv cucerirea unei medalii la competiţia din Brazilia.

Pe tabloul feminin de simplu, Monica Niculescu (numărul 56 mondial) se va duela în primul tur cu Veronica Cepede Royg din Paraguay, locul 124 mondial. Dacă va trece de sportiva din Paraguay, Monica Niculescu ar putea da peste rusoaica Svetlana Kuzneţova, a 10-a jucătoare a lumii.

Irina Camelia Begu (31 WTA) şi-a aflat adversara din primul tur. A doua româncă din clasamentul mondial va evolua împotriva japonezei Nao Hibino (84 WTA), sportiva pe care a învins-o în această săptămână la turneul de la Florianopolis în două seturi, scor 6-2, 6-4. Begu va avea o misiune dificilă în turul secund. Va juca cu Jelena Jankovic, din Serbia, sau Garbine Muguruza, locul patru în ierarhia mondială.

Ultimele sportive din România care vor lua startul la Jocurile Olimpice vor fi Andreea Mitu şi Raluca, pe tabloul de dublu feminin. Sportivele noastre vor juca în primul tur cu maghiarele Timea Babos şi Reka Luca Jani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici