AEK Atena va avea un stadion nou, ce va costa 65 de milioane de euro

Oficialii AEK Atena, unul dintre cele mai mari cluburi din fotbalul grec, dar care a fost retrogradat în liga a treia din cauza gravelor probleme financiare cu care s-a confruntat sezonul trecut, au anunţat o investiţie de 65 de milioane de euro în construirea unui nou stadion.

170 afișări
Imaginea articolului AEK Atena va avea un stadion nou, ce va costa 65 de milioane de euro

AEK Atena va avea un stadion nou, ce va costa 65 de milioane de euro (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

"Vom construi un nou stadion, pe măsura istoriei clubului şi a originilor sale bizantine", a declarat Dimitris Melissanidis, omul de afaceri care a preluat clubul din iunie 2013, cu ocazia prezentării noului proiect.

"După distrugere vine întotdeauna renaşterea. Iar de data aceasta, zidurile care protejează echipa noastră sunt mai înalte şi mai impenetrabile", a continuat el, referindu-se la stadionul construit în 1930 şi afectat serios în urma cutremurului din 1999, apoi demolat în 2003.

Potrivit presei din Grecia, Melissanidis a reuşit să obţină o importantă sumă de bani de la suporterii bogaţi ai clubului, în timp ce autorităţile regionale au anunţat că vor investi 20 de milioane de euro în echipamentul ce va utila stadionul de 34.000 de locuri.

Lucrările, care vor crea 400 de locuri de muncă, vor începe în 2014 şi vor fi finalizate în 2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici