Agnes Ngetich doboară recordul mondial la 10 km la Valencia

Kenyanca Agnes Ngetich a doborât duminică, la Valencia, recordul mondial la 10 km alergare pe şosea, coborând cu 28 de secunde sub performanţa anterioară şi devenind prima femeie care a alergat această distanţă în mai puţin de 29 de minute.

122 afișări
Imaginea articolului Agnes Ngetich doboară recordul mondial la 10 km la Valencia

Agnes Ngetich a alergat şi la Braşov

Ngetich a înregistrat un timp de 28:46, doborând recordul mondial al lui Yalemzerf Yehualaw în cursa mixtă pe şosea, stabilit în urmă cu doi ani.

"Sunt foarte fericită. Nu mă aşteptam la acest record mondial. Veneam să îmi îmbunătăţesc timpul, cel puţin undeva în jurul valorii de 29:14, dar sunt fericită că am alergat un record mondial de 28 de minute. Nu mă aşteptam la asta", a declarat Ngetich, citată de Reuters.

Medaliată cu aur pe echipe la Campionatele Mondiale de cros 2023, în vârstă de 22 de ani, kenyanca stabilise anterior recordul mondial la 10 km într-o cursă rezervată femeilor, în septembrie, cu timpul de 29:24.

Ugandezul Jacob Kiplimo a câştigat cursa masculină de la Valencia cu timpul de 26:48.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ngetich,
record,
10 km

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici