Al patrulea caz de dopaj la Jocurile Commonwealth

Atleta nigeriană Folashade Abugan a fost depistată pozitiv în timpul Jocurilor Commonwealth, desfăşurate în perioada 3-14 octombrie la New Delhi, acesta fiind al patrulea caz de dopaj înregistrat la competiţia din India, informează site-ul washingtonpost.com.

20 afișări
Imaginea articolului Al patrulea caz de dopaj la Jocurile Commonwealth

Al patrulea caz de dopaj la Jocurile Commonwealth (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Folashade Abugan a fost depistată cu steroizi, iar oficialii Jocurilor Commonwealth au precizat că sportiva nigeriană a solicitat efectuarea probei B.

Conform sursei citate, cele două medalii de argint, obţinute la proba de 400 de metri şi la 4x400 de metri, alături de ştafeta Nigeriei, i-au fost retrase.

Anunţul acestui caz al lui Folashade Abugan a venit la câteva ore după ce Agenţia Antidoping din Australia anunţase că sprinterul nigerian Bowa Lawal a fost depistat pozitiv cu metandienonă, în urma unor teste efectuate la o competiţie ce a avut loc la Melbourne, din luna martie a acestui an.

Acesta este cel de al patrulea caz de dopaj de la această ediţie a Jocurilor Commonwealth-ului după ce atleţii nigerieni Osayemi Oludamola (medaliată cu aur în proba de 100 de metri), Samuel Okon, ocupantul locului şase în proba de 110 metri garduri, au fost depistaţi pozitiv cu metilhexanamină, iar atleta indiană Rani Yadav (ocupantă a locului şase proba de 20 de kilometri marş) a fost testată pozitiv cu un agent anabolizant.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici