Alertă de recorduri în Maramureş. Cine sunt marii câştigători ai etapei de Masters

A treia etapă din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Masters a avut loc în weekend în Pasul Gutâi, acolo unde piloţi de top s-au duelat pentru titlul de King of the Hill.

185 afișări
Imaginea articolului Alertă de recorduri în Maramureş. Cine sunt marii câştigători ai etapei de Masters

Alertă de recorduri în Maramureş. Cine sunt marii câştigători ai etapei de Masters

Campionul de la Super Rally, Jerome France, a impresionat, doborând cu aproape 7 secunde recordul all time al traseului din Maramureş, în timp ce Mihai Leu este noul deţinător al recordului în ceea ce priveşte categoria turisme.

Spectacolul automobilistic a fost la el acasă în Pasul Gutâi, care a găzduit pentru al patrulea an consecutiv o etapă de viteză în coastă. Un total de 25 de piloţi, împărţiţi în două categorii, turisme şi prototipuri/monoposturi, s-au duelat pe cei 5,3 kilometri de traseu, conform Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, organizatoarea evenimentului.

Recordurile au început să cadă încă de sâmbătă, când Jerome France (Norma M20FC) a ajuns la finiş în 2:51,331, iar Alexandru Piţigoi (Porsche 911 GT3 Cup) a fost cronometrat cu 3:08,907. Recordurile anterioare erau deţinute de Emil Nestor (2:52,223), respectiv Costel Căşuneanu (3:10,055).

Duminică a fost ziua decisivă pentru stabilirea câştigătorilor. În cele două manşe de concurs s-a scris o pagină de istorie pentru traseul din munţii Maramureşului. Jerome France a oprit ceasul la un incredibil 2:45,781, un timp cu aproape 7 secunde decât precedentul record, şi şi-a asigurat şi titlul de King of the Hill la Trofeul Baia Mare, eveniment organizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Maramureş. În clasament, France a fost urmat de Emil Ghinea şi de Costel Căşuneanu, în timp ce fostul campion, Octavian Ciovică, al doilea timp, a fost descalificat pentru încălcări ale regulamentului tehnic.

Şi la Categoria I a fost stabilit noul record, de data aceasta de către Mihai Leu, cu un spectaculos Audi R8 GT3 LMS. În prima manşă de concurs, fostul campion mondial la box a fost cronometrat cu 3:06,012, având astfel un timp cu mai bine de 4 secunde decât vechiul record. În clasamentul dedicat turismelor, Leu a fost urmat de Alexandru Piţigoi şi de Călin Făgădar.

După această rundă, Jerome France este lider la Categoria II, cu 62 de puncte, urmat de Dragoş Savloschi, cu 40, şi de Costel Căşuneanu, cu 38, în timp ce la Categoria I, Mihai Leu a preluat şefia, cu 61 de puncte, în timp ce pe locurile 2 şi 3 se clasează Alexandru Piţigoi (58), respectiv Dominic Marcu (36). Următoarea etapă de Masters va avea loc pe 23-24 septembrie la Râşnov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici