Alexandra Cadanţu, în premieră în turul secund la un turneu de Grand Slam

Jucătoarea de tenis Alexandra Cadanţu (87 WTA) s-a calificat, marţi, în turul doi la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, după ce a învins-o pe sportiva austriacă Tamira Paszek, locul 57 WTA şi cap de serie numărul 28, informează site-ul oficial al competiţiei.

165 afișări
Imaginea articolului Alexandra Cadanţu, în premieră în turul secund la un turneu de Grand Slam

Alexandra Cadantu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cadanţu s-a impus cu scorul de 6-2, 7-5, la capătul unui meci care a durat o oră şi 15 minute.

Victoria de la Wimbledon, la a doua participare, este prima pentru Alexandra Cadanţu la un turneu de Grand Slam, după ce în precedentele şase ediţii a fost eliminată de fiecare dată în runda inaugurală.

În turul doi, Cadanţu va juca împotriva sportivei japoneze Kimiko Date-Krumm (84 WTA), care a trecut cu scorul de 6-0, 6-2 de Carina Witthoeft (Germania, 193 WTA).

Dacă va trece de Krumm, Cadanţu ar putea să o întâlnească în turul trei pe Serena Williams, liderul clasamentului WTA şi principala favorită a întrecerii londoneze. În turul doi, Williams va juca împotriva jucătoarei franceze Caroline Garcia (100 WTA).

Jucătoarea română şi-a asigurat în urma victoriei obţinute marţi un premiu în valoare de 38.000 de lire sterline (aproximativ 44.500 de euro).

Alexandra Cadanţu este cea de-a treia sportivă din România calificată în turul doi, după Sorana Cîrstea şi Simona Halep. România mai este reprezentată în primul tur de Irina-Camelia Begu (60 WTA), care o va întâlni pe Maria Torro-Flor, din Spania, locul 74 mondial. Singura jucătoare eliminată în primul tur este Monica Niculescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici