Alexandra Dulgheru, tur de forţă la Bucharest Open. Jucătoarea s-a calificat în sferturi

Alexandra Dulgheru (294 WTA) face un adevărat tur de forţă pe zgura de la Bucureşti: joi seară, "Piti" a câştigat după două ore şi jumătate optimea de finală cu rusoaica favorită 9 la Bucureşti, Ekaterina Alexandrova, scor 6-4, 4-6, 6-2.

153 afișări
Imaginea articolului Alexandra Dulgheru, tur de forţă la Bucharest Open. Jucătoarea s-a calificat în sferturi

Alexandra Dulgheru s-a calificat în sferturi la Bucharest Open (Imagine: Hepta)

După cel de-al 14-lea set jucat la această ediţie de BRD Bucharest Open, începând cu calificările, trecând printr-un meci de dublu şi culminând cu partidele de pe tabloul principal de simplu, care o readuc pe un Final 8 la nivel WTA după un an şi şase luni (ultimul sfert jucat de Alexandra a fost cel de la Auckland, 2016, cedat în faţa danezei Caroline Wozniacki). "O să mă bucur, dacă fac repede o recuperare", spune râzând Alexandra Dulgheru, după ce mai întâi a avut grijă să îşi organizeze sticlele cu băuturi energizante - inclusiv pentru a doua zi.

O bătălie - de la primul până la ultimul punct. Alexandra a câştigat un prim set cu raliuri aprinse, cu game-uri parcă interminabile - inclusiv cu 14 puncte, în care a avut nevoie de două break-uri pentru a se impune în final cu 6-4, în 55 de minute, graţie break-ului luat în jocul al şaptelea.

Cinci game-uri mai târziu, la set şi 4-1 cu două break-uri avantaj, fotoreporterii reveniseră la marginea terenului pentru a imortaliza victoria Alexandrei, copii îşi luaseră mingile de autografe şi se înghesuiau deja spre intrarea terenului, în speranţa că vor prinde o amintire. Meciul a urmat însă un cu totul alt script.

"Nu pot să zic că am greşit foarte mult în setul doi, de la 4-1. Obosisem un pic, au fost acolo două mingi mai scurte, dar, efectiv, ea şi-a fructificat toate şansele. A intrat în minge, nu a mai greşit. A făcut winnere. Poate câteodată, tactic să zic, am greşit un pic. Dar nu contează. Ea şi-a făcut jocul. M-a prins într-un moment în care eram un pic obosită, pentru că am tras foarte mult până la set şi 4-1. Ea a jucat foarte bine, Şi-a folosit şansele şi asta e", povesteşte Alexandra Dulgheru într-un simulacru de conferinţă de presă organizată ad-hoc în zona jucătorilor.

"L-am întrebat şi eu pe antrenor - ce am făcut aşa greşit în setul doi? Şi mi-a spus - Nu, nimic. Ea a jucat foarte bine. Intrase într-o transă în care nu mai greşea", completează Alexandra.

Alexandrova a revenit într-adevăr spectaculos. A început să pună scurte, foarte eficiente în faţa unei jucătoare rămase mult în spatele liniei de fund şi, într-adevăr, a câştigat cinci game-uri la rând fără ca Alexandra să mai aibă vreo minge de game în dreptul ei.

Deşi în tribune parcă simţeai cum entuziasmul se scurge, Alexandra Dulgheru a folosit bine pauza dinaintea decisivului. A plecat spre vestiare exact la fel ca şi adversara ei, luând însă o geantă mare în spate. A revenit de la cabine cu rochiţă vernil în loc de cea roşie cu care începuse meciul şi a luptat.

"În setul trei, când am venit de la baie, simţeam că sunt obosită. Mi-am spus că trebuie să încerc să dau tot ce mai am, pe fiecare punct. Şi mi-am spus că o să încerc să nu mă relaxez, pentru că dacă o să mă relaxez o să cad un pic. Am încercat efectiv să trag de fiecare punct şi sunt bucuroasă că m-am distanţat puţin la început", spune Alexandra.

Setul trei a fost nebun: Alexandrova a căzut în primul game şi şi-a cedat serviciul, dar Alexandra nu şi-a putut câştiga jocul imediat următor pe serviciu, pentru a confirma desprinderea. După 20 de puncte, se dădea re-start luptei. Important pentru Dulgheru a fost faptul că în decisiv a făcut cam ce a vrut pe serviciul Alexandrovei - a câştigat fiecare game de retur. La 4-1 însă, după un break alb abia câştigat, Alexandra şi-a pierdut serviciul.

"Am simţit că se repetă puţin istoria. A fost un moment în care pur şi simplu mi-am propus din nou să trag de mine. Am încercat să mă concentrez pe altceva - să mă concentrez pe mişcare, să stau acolo, cu toate puterile - şi am reuşit. A urmat un game important (n.r. - la 4-2), cu egalitate şi avantaj, l-am câştigat şi am reuşit să stau jos şi să adun energie. M-am distanţat la 5-2 acolo, ceea ce a fost bine", spune Alexandra.

La 5-2 în decisiv, Alexandra Dulgheru reuşeşte prima scurtă a meciului, una care atrage multe aplauze din tribune, dar şi exclamaţii - uite că a reuşit şi ea! A venit rândul ei! "Da, nu ştiu de ce nu am pus scurtă mai des în meciul ăsta. Probabil mă luase jocul şi intrasem într-un anume ritm de lovituri. Ar fi trebuit să mai folosesc un pic scurta, din când în când. Oricum. am jucat împotriva unei fete care nu avea o parte foarte slabă, care a jucat foarte bine pe alocuri. A trebuit să schimb jocul tot timpul şi să aduc câte ceva la fiecare punct. A fost greu. Chiar a fost un meci foarte greu"

Efortul celor 14 seturi "se simte", recunoaşte Dulgheru, care este însă pregătită pentru meciul din sferturi cu Julia Goerges (cap de serie 3 la Bucureşti, 45 WTA). "Îi spuneam fiizioterapeutului meu că, deşi am dormit astăzi, simt cum se adună oboseala. În picioare se adună. Dar, sunt acasă. Sunt liniştită. Nu am ce pierde, încerc zi de zi să mai fac un pas. Sunt bucuroasă că a ieşit bine. Chiar dacă ieşeam astăzi - tot aş fi fost mulţumită. Faptul că mâine mai am o şansă este un bonus. O să încercăm să venim cu un plan nou, un stil de joc şi o să vedem. Goerges serveşte foarte bine, loveşte bine cu dreapta, va fi de jucat", trage concluzia Alexandra, mulţumită că totuşi, meciul cu Alexandrova s-a jucat pe nocturnă, pe o temperatură rezonabilă.

Vineri, meciul Alexandra Dulgheru - Julia Goerges va închide programul pe terenul principal şi se va juca tot în nocturnă, de la 20:30.

Vineri se dă start joc la ora 14:00, cu sfertul favoritei 2, Carla Suarez Navarro (Spania) cu Tatjana Maria (Germania). Apoi, Irina Begu (cap de serie 7) o înfruntă pe franţuzoaica Pauline Parmentier (107 WTA). Urmează meciul Anei Bogdan (108 WTA) cu favorita doi a truenului - Anastasia Sevastova (Letonia) şi în final, de la ora 20:30, meciul Alexandrei Dulgheru cu Julia Goerges.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici