Alexandru Piţurcă, convocat de tatăl său în lotul lărgit al naţionalei

Atacantul formaţiei Pandurii Târgu Jiu, Alexandru Piţurcă, a fost convocat, marţi, în lotul lărgit al naţionalei României, de către tatăl său, selecţionerul Victor Piţurcă.

23 afișări
Imaginea articolului Alexandru Piţurcă, convocat de tatăl său în lotul lărgit al naţionalei

Alexandru Piţurcă, convocat de tatăl său în lotul lărgit al naţionalei (Imagine: Mediafax Foto)

Alexandru Piţurcă este singurul fotbalist al formaţiei Pandurii Târgu Jiu aflat pe lista lui Victor Piţurcă pentru un stagiu de pregătire care va avea loc în Oman, în luna decembrie.

Directorul general al FRF Ioan Lupescu a precizat că Piţurcă junior este convocat în lotul lărgit de 36 de jucători din campionatul intern, precizând că la turneul internaţional amical de la Muscat vor face deplasarea doar 20 dintre aceştia.

Alexandru Piţurcă: Sunt bucuros pentru convocare, dar nu foarte entuziasmat

"Mă bucură o astfel de convocare, pentru că este pentru prima dată când sunt chemat la echipa naţională. E bine că am posibilitatea să fiu convocat, asta mă bucură, pentru că eu cred că îmi e apreciată munca. Dar, deocamdată, nu sunt atât de entuziasmat pentru că e mult până va pleca echipa naţională acolo, sunt 36 de jucători din care se va face lotul şi nu cred că voi fi eu printre cei care vor reuşi să participe la meciuri. Convocarea în sine mă bucură foarte mult. Şi pentru mine ca jucător şi pentru echipa mea, pentru că am înţeles că nu au mai fost jucători convocaţi la echipa naţională a României de aici. Au fost jucători străini la naţionalele ţărilor lor, dar la echipa României nu", a spus Piţurcă jr.

Condescu: Mă bucur că este şi de la Pandurii un jucător selecţionat

"Mă bucur că este şi de la Pandurii un jucător selecţionat. Sper ca această selecţionare să-l responsabilizeze mult mai mult, să se concentreze mult mai bine la meciuri şi să fructifice mai multe din ocaziile pe care le are. Cred că nu este numai meritul lui, este şi meritul coechipierilor care l-au pus în valoare de cele mai multe ori. Pentru că fără ajutorul lor nu ar fi reuşit să convingă că poate fi o soluţie în atac", a declarat Condescu.

Marin Condescu apreciază faptul că atacantul a făcut progrese destul de mai de când joacă la Pandurii: "E o diferenţă clară între ceea ce juca Piţurcă acum trei sau patru ani şi ce joacă acum. Se văd reale progrese. Şi nu numai la el, şi la Orac, şi la ceilalţi pentru că au făcut un salt calitativ. E un lucru bun că Piţurcă poate juca la echipa naţională. O să vedem acum la următoarele trei meciuri că va juca mult mai bine pentru că are un moral bun după această convocare".

Convocarea lui Alexandru Piţurcă în lotul echipei naţionale este prima a unui jucător român de la Pandurii Târgu Jiu, doar ivorianul Constant Djakpa şi bosniacul Adnan Guso jucând pentru selecţionatele ţărilor lor.

Antrenorul echipei naţionale Victor Piţurcă a mai selecţionat şase jucători ai echipei Universitatea Craiova pentru turneul pe care "tricolorii" îl vor efectua în Oman, în luna decembrie.

Jucătorii craioveni convocaţi de Victor Piţurcă pentru turneul din Oman sunt: Mircea Bornescu, Ovidiu Dănănae, Valerică Găman, Dorel Stoica, Andrei Prepeliţă şi Florin Costea.

La turneul care începe la 15 decembrie vor participa, pe lângă naţionala României, selecţionata ţării gazdă şi reprezentativele din Iran şi Costa Rica.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici