Alina Dumitru a câştigat al 8-lea titlu european din carieră

Campioana olimpică Alina Dumitru a câştigat, joi, medalia de aur la judo, la categoria 48 de kilograme, în timp ce Andreea Chiţu a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice, la categoria 52 de kilograme, la Campionatul European din Rusia, de la Chelyabinsk.

475 afișări
Imaginea articolului Alina Dumitru a câştigat al 8-lea titlu european din carieră

Alina Dumitru a câştigat al 8-lea titlu european din carieră (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

La categoria 48 de kilograme, Alina Dumitru a câştigat grupa A, după victorii în faţa sportivelor Maryna Krot (Ucraina), Lisa Kearney (Irlanda) şi Liudmila Bogdanova (Rusia).

În semifinale, campioana olimpică s-a duelat cu Laetitia Payet (Franţa), pe care a învins-o prin ippon, calificându-se facil în finală.

Ultima oponentă a fost belgiana Charline Van Snick, lupta fiind nedecisă după cele 5 minute regulamentare, astfel că s-a intrat în prelungirile de încă 3 minute. Alina Dumitru a avut nevoie doar de 20 de secunde, pentru a reuşi un ippon şi a cuceri a opta medalie de aur din carieră.

Medalia de aur i-a adus Alinei Dumitru şi un premiu în valoare de 2500 de euro.

Alina Dumitru are în palmares 7 titluri de campioană europeană (între 2004-2011, cu excepţia anului 2009), dar şi două medalii de bronz (2002 şi 2009).

La 52 de kilograme, Andreea Chiţu a câştigat de asemenea grupa C, după succese obţinute în faţa adversarelor Priscilla Gneto (Franţa), Rosalba Forciniti (Italia) şi Mareen Kraeh (Germania). În semifinale, Andreea Chiţu s-a duelat cu iberica Ana Carrascosa, pe care a învins-o, asigurându-şi nu doar lupta pentru medalia de aur, ci şi calificarea la Jocurile Olimpice.

Tot joi, alţi şase sportivi din delegaţia României au fost eliminaţi în primele două tururi, după cum urmează: Carmen Bogdan (48 kg), Andreea Cătună (52 kg), Corina Căprioriu, Loredana Ohâi (57 kg), Dan Fâşie şi Szoke Laszlo (66 kg).

Campionatele Europene de la Chelyabinsk reprezintă ultima competiţie la care se pot obţine biletele pentru Jocurile Olimpice de la Londra. Sportivii români care şi-au asigurat calificarea sunt Alina Dumitru, Corina Căprioriu, Dan Fâşie şi Vlăduţ Simionescu, cărora li se alătură Andreea Chiţu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici