Alina Dumitru: Am prins o zi foarte proastă la mondiale, dar mă bucur pentru medalia de bronz

Judoka Alina Dumitru, a declarat, luni noapte, la sosirea în ţară, că a prins o zi foarte proastă la Campionatele Mondiale din Japonia şi a precizat că se bucură pentru medalia de bronz pe care a câştigat-o.

65 afișări
Imaginea articolului Alina Dumitru: Am prins o zi foarte proastă la mondiale, dar mă bucur pentru medalia de bronz

Alina Dumitru: Am prins o zi foarte proastă la mondiale, dar mă bucur pentru medalia de bronz (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu ştiu de ce, dar nu vrea să se lipească medalia asta de aur deloc de mine. Poate că ar fi mai bine să nu mă mai gândesc atât de mult la ea. Am prins o zi foarte proastă, iar acest lucru m-a dat peste cap. O astfel de zi îţi poate strica toată pregătirea, dar ce puteam să fac... În meciul pentru medalia de bronz am aplicat mult mai bine ceea ce am lucrat la antrenamente. A fost un meci greu şi m-am temut că pot să pierd chiar şi bronzul, pentru că nu prea puteam să fac prizele, dar până la urmă am reuşit să mă concentrez şi să câştig meciul pe final. M-am bucurat foarte
mult la final, pentru că nu-mi venea să cred câ am luat bronzul, la ce zi proastă am prins", a spus Alina Dumitru.

Sportiva a adăugat că este mulţumită cu ceea ce a realizat în anul 2010, însă a afirmat că principalul obiectiv până la Jocurile Olimpice din 2012 rămâne cucerirea medaliei de aur la Campionatele Mondiale. "Sunt mulţumită de ceea ce am realizat în acest an, având în vedere că anul precedent a fost unul plin de ghinioane şi cu accidentări. Acest an a ieşit mai bine şi chiar dacă nu a fost cum mi-am dorit la aceste mondiale sunt mulţumită. După efortul depus, orice medalie este binevenită. Până la JO de la Londra, principalul meu obiectiv rămâne cucerirea medaliei de aur la Campionatele Mondiale", a declarat Alina Dumitru.

Delegaţia României care a participat la Campionatele Mondiale de judo din Japonia a revenit luni seară, în jurul orei 23.30, în România. Sportivii au fost aşteptaţi de rude şi prieteni, iar părinţii Alinei Dumitru au adus-o şi pe căţeluşa sportivei, Elsa.

Campioana olimpicã la categoria 48 de kilograme, Alina Dumitru, a cucerit, duminică, bronzul la Campionatele Mondiale, aceasta fiind singura medalie obţinută de delegaţia României la competiţia din Japonia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici