Alina Dumitru caută pământ ca să construiască o sală care să-i poarte numele

Alina Dumitru, singura campioană olimpică a României la judo, are planuri mari şi pentru viitor.

1410 afișări
Imaginea articolului Alina Dumitru caută pământ ca să construiască o sală care să-i poarte numele

Alina Dumitru caută pământ ca să construiască o sală care să-i poarte numele

Alina Dumitru este astăzi antrenoare la clubul Steaua, pentru care a luptat şi ca sportivă şi unde copiii pe care-i pregăteşte o privesc ca pe un idol. În fiecare an, campioana olimpică de la Beijing 2008 organizează o competiţie cu caracter internaţional care-i poartă numele.

Mai nou, Alina Dumitru are în intenţie de a-şi ridica propria sală de judo. „Caut să cumpăr terenul după care să mă apuc de construcţie. În viaţă şi în sport este frumos să laşi ceva în urma ta. Iar eu asta vrea să fac”, a declarat Alina Dumitru pentru Mediafax.

Victorii epice cu Ryoko Tani

Alina are victorii importante în carieră, dar la loc de frunte stau meciurile cu Ryoko Tani, japoneza declarată cea mai valoroasă judoka a lumii, de două ori. Şi pe care românca a învins-o de două ori.

Prima dată s-a întâmplat în 2008, la Jocurile Olimpice de la Beijing, când „Piţi” cucerea aurul olimpic, iar a doua oară s-a întâmplat 11 ani mai târziu, în Japonia, la o gală organizată de Federaţia Internaţională de Judo, al cărei preşedinte este românul Marius Vizer.

La acea gală, Alina avea să o revadă pe Ryoko. Medaliata cu aur de la Beijing avea să primească din partea preşedintelui IJF o distincţie extrem de importantă, care ţinea tot de acea ediţie a Jocurilor Olimpice.

„Atunci, domnul Preşedinte Marius Vizer mi-a oferit diploma de cea mai bună judoka a lumii pentru anul 2008. A fost anul meu cel mai important. Cred că la vremea respectivă eram atât de bine pregătită încât puteam învinge pe oricine. Devenisem şi campioană europeană, înainte de a cuceri titlul olimpic.

Acea diplomă a fost ca o a doua victorie a mea în faţa celei mai titrate judoka din lume”, povesteşte Alina.

Ajutată de Marius Vizer

Alina Dumitru a avut parte, după retragerea din activitatea de performanţă, de sprijinul venit din partea lui Marius Vizer, preşedintele IJF.

"Datorită domnului Vizer am reuşit să rămân în lumea judo-ului. Dânsul a fost cel care m-a motivat într-un fel să rămân în sport. După ce m-am retras, mi-a oferit şansa de a face parte din comisia sportivilor care activează la IJF. Am ţinut stagii de pregătire în Liban şi Cambridge.

M-a încurajat tot timpul să rămân în judo. Mi-a trimis din partea IJF saltele pentru a le folosi la competiţia care-mi poartă numele. Şi nu sunt singura care a beneficiat de un astfel de sprijin din partea dânsului. I-a ajutat pe toţi foştii sportivi care i-au solicitat sprijinul. Da, o spun sincer: am rămas în judo şi datorită dânsului”, a mai precizat Alina Dumitru.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici