Alina Dumitru: Nu mă retrag acum, voi continua până la JO din 2012

Campioana olimpică la judo, Alina Dumitru, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că nu intenţionează să-şi încheie acum cariera, urmând să mai practice sportul de performanţă până la Jocurile Olimpice din 2012, competiţie care va avea loc la Londra.

65 afișări
Imaginea articolului Alina Dumitru: Nu mă retrag acum, voi continua până la JO din 2012

Alina Dumitru: Nu mă retrag acum, voi continua până la JO din 2012 (Imagine din arhivă; Constantin Vlădescu/Mediafax Foto)

"Am fost la fratele meu în vacanţă, în Canada, şi am discutat cu el despre cariera mea. I-am spus că voi merge mai departe, dar asta va fi şi în funcţie de cum mă voi simţi. Dacă nu voi mai avea dureri la picior, atunci voi continua până în 2012, la Jocurile Olimpice. Îmi doresc foarte mult asta şi dacă eu imi doresc asta înseamnă că voi ajunge. Îmi doresc foarte mult câştigarea titlului mondial, singurul care îmi lipseşte din palmares. Este bine că gândul meu rămâne la astfel de performanţe, pentru că eu încă nu m-am săturat de judo", a spus Alina Dumitru.

Sportiva se află încă în perioada de recuperare, după ce a suferit o entorsă cu întindere de ligamente în timpul semifinalei de la Campionatele Mondiale de judo, disputate în luna august la Rotterdam.

Alina Dumitru speră ca noul preşedinte al Federaţiei Române de Judo, Eduard Doandeş, să aducă lucruri pozitive pentru acest sport: "Cât eu am fost plecată s-au făcut ceva schimbări în conducerea federaţiei. Am discutat deja cu domnul preşedinte, ne-am cunoscut şi cred că va fi bine pentru federaţie şi de acum încolo. Probabil că domnul Luca (n.r. - fostul preşedinte al FR Judo) a renunţat şi din cauza acestei crize financiare".

Campioana olimpică de la Beijing a participat la o conferinţa de presă în cadrul căreia a fost semnat un contract de parteneriat între FR Judo şi Compania Naţională Poşta Română. Acest parteneriat ar putea determina Poşta Română să emită timbre sau plicuri cu Alina Dumitru. "I-aş trimite fratelui meu primul plic dacă va fi cu poza mea pe el. Sunt bucuroasă de această idee a Poştei Române. Am primit foarte multe scrisori cu poza mea, pentru a da autografe, iar de acum probabil că le voi pune în plicuri cu poza mea şi le voi trimite înapoi. Este ceva frumos şi unic. Să sperăm că şi acest parteneriat va fi unul bun, noi să aducem rezultate cât mai bune, iar lumea să fie mulţumită de noi", a adăugat Alina Dumitru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici