Alina Dumitru şi Corina Căprioriu au câştigat Cupa Europei, de la Hamburg

Campioana olimpică la categoria 48 de kilograme, Alina Dumitru şi Corina Căprioriu (57 kilograme) au câştigat, sâmbătă, Cupa Europei, de la Hamburg.

27 afișări
Imaginea articolului Alina Dumitru şi Corina Căprioriu au câştigat Cupa Europei, de la Hamburg

Alina Dumitru şi Corina Căprioriu au câştigat Cupa Europei, de la Hamburg (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Până la medalia de aur, Alina Dumitru şi-a trecut în cont cinci victorii, învingându-le pe rând, pe Oiana Blanco (Spania), Kay Kraus (Germania), Amelie Rosseneu (Belgia), Katharina Mentz (Germania) şi în finală, pe spaniola Aida Sarmiento.

La aceeaşi categorie (48 kg), Carmen Bogdan a fost învinsă în primul tur, de olandeza Patty Joldersma, iar Violeta Dumitru a debutat cu dreptul în faţa sportivei franceze Aurore Climence, dar apoi a cedat în turul următor, în lupta cu Michaela Baschin (Germania). În recalificări, Violeta Dumitru a fost eliminată de Volha Leshchanka (Belarus).

La categoria 57 de kilograme, două sportive din lotul antrenat de Florin Bercean şi-au disputat medalia de aur, Corina Căprioriu şi Andreea Chiţu. Căprioriu a câştigat grupa B, după ce le-a eliminat pe Emilie Amaron (Franţa), Shushana Hevondian (Ucraina), Gabrielle Deflorenne (Franţa), Juul Franssen (Olanda) şi Sandy Nisser (Germania), în timp ce Andreea Chiţu le-a învins pe Eva Erlebach (Elveţia), Dominique Lantinga (Olanda), Julia Ruiz (Franţa), Kitty Bravik (Olanda) şi Ben Melech Liraz (Israel), câştigând grupa A. În finala categoriei, Căprioriu s-a impus în faţa colegei sale de la lotul naţional.

Din delegaţia României mai face parte Monica Ungureanu, care va concura la categoria 52 kilograme.

La Cupa Europei participă 157 de sportive.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici