Alonso e optimist că poate reveni pe prima treaptă a podiumului în Formula 1

Aston Martin este la începutul unei noi aventuri în Formula 1, iar dublul campion mondial Fernando Alonso, revenit pe podiumul Formulei 1 la 41 de ani şi aflat la al 20-lea sezon în competiţie, spune că totul pare prea frumos pentru a fi adevărat.

225 afișări
Imaginea articolului Alonso e optimist că poate reveni pe prima treaptă a podiumului în Formula 1

Spaniolul a vorbit chiar despre viitoarele victorii după ce a terminat pe locul trei duminică, în deschiderea sezonului din Bahrain, în spatele cuplului Red Bull format din Max Verstappen, de asemenea dublu campion, şi Sergio Perez.

Aston Martin, locul şapte în campionat anul trecut, a ajuns brusc pe locul doi în clasament şi a devansat atât Ferrari, cât şi Mercedes.

"Când eşti pe locul 3 în prima cursă, înseamnă că există încă 22 de oportunităţi în acest sezon", a declarat Alonso despre o posibilă a 33-a victorie din carieră, citat de Reuters.

"Ştiţi, orice se poate întâmpla în 22 de curse cu condiţii diferite. Şi, ştiţi că voi face tot posibilul pentru a avea această oportunitate. Poate că avem nevoie de ajutor.

"Poate că în acest an, dacă există acest ajutor sau dacă există unele abandonuri în faţa noastră sau unele probleme poate că vom obţine mai mult decât un podium. Aşa că să sperăm la asta".

Alonso a declarat că a avut acelaşi sentiment pe care l-a avut la testele de luna trecută - "prea frumos pentru a fi adevărat".

Maşina are aspecte care trebuie îmbunătăţite, dar proiectul e încă la început, a mai spus el.

"Acesta este doar începutul. Ştiţi, aceasta nu este maşina finală, este doar maşina de start a acestui concept pe care l-am schimbat în timpul iernii.

"Cred că unele dintre echipele de top au păstrat doar filozofia pe care au avut-o anul trecut. Red Bull sau Ferrari au păstrat mai mult din aceleaşi forme. Doar, punând la punct lucrurile şi perfecţionând acea linie de bază bună pe care o aveau.

"Pentru noi, a fost mult mai dificil. Trebuie să schimbăm 95% din maşină. Aşa că, cred că avem mai multe de învăţat de la maşină şi mai sunt multe de făcut din partea noastră."

Alonso pornise de pe locul cinci, dar a coborât pe şapte după ce a intrat în contact în virajul patru al turului de deschidere cu coechipierul canadian Lance Stroll, care a terminat pe locul şase, în ciuda problemelor avute după un accident de ciclism în care a fost implicat cu două săptămâni mai devreme.

Spaniolul a luptat apoi, depăşind Mercedes-ul septuplului campion mondial Lewis Hamilton şi Ferrari-ul lui Carlos Sainz.

Dublul campion mondial s-a arătat optimist în privinţa timpilor de pe circuit, apreciind că ecartul de 40 de secunde la care a terminat faţă de câştigător nu reflectă cu adevărat diferenţa dintre monoposturi, în condiţiile în care pe ultimul stint a trebuit să îi depăşească pe Hamilton şi pe Sainz, ceea ce l-a încetinit destul de mult.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici