Alte trei persoane care ar avea legătură cu cazul Penescu, audiate la DNA

Alte trei persoane care ar avea legătură cu presupusul caz de corupţie în care este implicat finanţatorul clubului de fotbal FC Argeş Piteşti, Cornel Penescu, se aflau, la ora transmiterii acestei ştiri, la sediul Serciviului Teritorial Piteşti al DNA, unde erau audiate de procurori.

24 afișări
Imaginea articolului Alte trei persoane care ar avea legătură cu cazul Penescu, audiate la DNA

Cei doi avocati ai lui Cornel Penescu, Florentin Sorescu (s) si Radu Nistor (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unor surse judiciare, cele trei persoane audiate, posibil în calitate de martori, sunt Liviu Făcăleaţă, director general al hipermarketului PIC, patronat de Cornel Penescu, arbitrul de fotbal de Liga I Mihăiţă Ianovschi, care este şi antrenor la Centrul de Copii şi juniori FC Argeş, şi Cristian Libertatu, fost director la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Argeş, actual inspector în această instituţie.

Arbitrul piteştean Mihăiţă Ianovschi este în vizorul DNA pentru că ar fi favorizat, indirect, echipa lui Cornel Penescu, FC Argeş, după ce ar fi fost promovat, pe bani, să arbitreze meciuri în prima ligă, potrivit unuia dintre avocaţii finanţatorului argeşean.

"S-a reţinut că s-au dat bani pentru ca arbitrul Mihăiţă Ianovschi să fie promovat şi să arbitreze meciuri în prima ligă pentru a favoriza, indirect, pe FC Argeş. Clientul meu a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, perioadă în care anchetatorii vor decide dacă vor cere ca acesta să fie arestat preventiv sau nu", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, unul dintre apărătorii lui Penescu, Florentin Sorescu.

Mai mulţi arbitri, printre care şi cei vizaţi în dosarul finanţatorului echipei FC Argeş au fost interceptaţi telefonic, de la sfârşitul anului 2008, anchetatorii stabilind astfel, că s-ar fi dat bani drept mită, pentru a se arbitra favorabil meciuri pentru echipa lui Cornel Penescu.

Finanţatorul Clubului de Fotbal FC Argeş, Cornel Penescu, vizat de procurorii DNA, a fost reţinut, luni, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, sub acuzaţia de dare de mită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici