Amariei: Este posibil să renunţ şi eu la naţională

Componenta echipei naţionale şi a clubului Rulmentul Braşov, Carmen Amariei, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX că mai multe jucătoare din prima reprezentativă, printre care se numără şi ea, iau în considerare varianta retragerii înaintea Campionatului European din Macedonia.

6 afișări
Imaginea articolului Amariei: Este posibil să renunţ şi eu la naţională

Amariei: Este posibil să renunţ şi eu la naţională (Imagine: Mediafax Foto)

Decizia pivotului naţionalei de handbal feminin, Ionela Stanca, de a renunţa la convocările reprezentativei a surprins, având în vedere că jucătoarea are doar 27 de ani. În lotul României se pare că şi alte jucătoare se gândesc la aceeaşi soluţie, înaintea Campionatului European din Macedonia (3-14 decembrie).

Interul Carmen Amariei a comentat pentru MEDIAFAX decizia Ionelei Stanca de a se retrage de la naţională, afirmând că o înţelege pe coechipiera sa de la Rulmentul Braşov. "Fiecare jucătoare are motivele sale când ia o astfel de decizie, care personal consider că trebuie respectată. Când simţi că nu te mai ţin picioarele şi ştii că nu poţi face treabă bună pe două fronturi, normal că decizi astfel. Multă lume condamnă faptul că o jucătoare rămâne doar la club, dar puţină lume ştie că a juca pe 2-3 fronturi te poate face să-ţi închei cariera într-un singur an. Noi asta ştim să facem cel mai bine, să jucăm handbal. Din ce am trăi apoi, când ştim că măcar 2-3 ani am mai fi putut juca?", a spus Amariei.

Jucătoarea clujeană este de părere că a venit timpul ca şi naţionala României să facă un schimb serios de generaţii. "Am văzut şi la Cupa Mondială din Danemarca faptul că mai toate forţele europene şi-au schimbat loturile. Doar noi şi Norvegia avem cam aceleaşi jucătoare de bază de ani de zile. Este un consum foarte mare şi personal iau în considerare aceeaşi variantă. Am 30 de ani, trei operaţii serioase şi simt că nu pot merge pe mai multe fronturi. Aştept să treacă perioada aceasta cu meciurile din campionat şi Cupa EHF, iar apoi mă voi decide. Ce pot spune este că, din câte ştiu, mai sunt jucătoare din cele care suntem cu experienţă care se gândesc la retragere. Nu cred că e bine ca federaţia să ameninţe cu suspendarea o jucătoare care doreşte să se retragă. Multe din fete au luptat din greu în ultimii ani să aducă rezultate României şi le-au adus şi ar merita un meci de retragere, nu suspendări", a afirmat Carmen Amariei.

La începutul acestei săptămâni, pivotul Ionela Stanca a anunţat Federaţia Română de Handbal oficial că nu doreşte să mai continue la echipa naţională, din cauza problemelor de sănătate. O situaţie similară a avut loc înaintea Jocurilor Olimpice, când interul dreapta Steluţa Luca a făcut acelaşi anunţ, dar apoi s-a răzgândit şi a revenit la naţională, după numirea noului antrenor, Radu Voina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici